4bit

A korábbi interaktív tananyagok - Elektronika Labirintus, Villamos Motor és a Szélerőmű - mellett újabb kiadással bővült a kínálat. A böngészőben futó alkalmazás témája a digitális technika területére kalauzolja el a felhasználót.

A kettes számrendszer bizonyára nem új dolog senki számára. A bináris szám átváltása decimális értékre már kicsit nehezebb. Nos ebben nyújt segítséget ez a program. Bármilyen 4 bites számot konvertál tízes számrendszerbe, így könnyen memorizálható. Tanórán is kiválóan alkalmazható. A végzős elektromos osztályok tananyagába kiválóan illeszkedik, a tanító tanárnak pedig lehetőséget nyújt, hogy ezen alkalmazással gyakoroltasson bizonyos feladatokat.

A bővítés lehetősége nyitott és a közeli tervek között szerepel a hardveres, áramköri kialakítása valós elemekkel.

A program elkészítése kizárólag ingyenes alkalmazásokkal történt. (Linux Mint, GIMP, Blender3D) Tesztelt és WebGL által támogatott böngészők a Firefox és a Chrome, de Windows 10 alatt kiválóan futott az Edge-ben is, valamint számos mobileszközön. Minden észrevételt, visszajelzést, hibát, esetleges bővítésre vonatkozó megjegyzést szívesen fogadok kizárólag ebben a témában a blenderkucko@gmail.com e-mail címen.

Szabó István
mérnöktanár, (villamosmérnök)
2019.

Próbáld ki!

4bit online alkalmazás

Start 4bit...

Korábbi alkalmazások

tipp: A virtuális terekben használd a WASD billentyűket, a modellbemutatóknál bal egérgombot nyomva tartva az egér mozgatásával forgathatod a térben a tárgyakat!