2021 karácsonya

2021. december 17-én újra süteményillat lengte be az iskola folyosóit. Most 26 osztály vállalkozott a finom karácsonyi sütemény, a mézeskalács elkészítésére. A tanulmányi osztály segítőkész munkatársainak az előkészületei mellett az iskola konyháján készült a sütemény tésztája.

Az összegyúrás embert próbáló feladat lett volna, ha a konyha dolgozói nem bocsájtották volna rendelkezésükre a jó öreg keverőgépet, ami már több évtizede segíti a munkát. Egy éjszakát a hűtőben töltött a tészta, amely már nyersen is ínycsiklandozó fahéj, szegfűszeg és méz illatot árasztott. Pénteken délelőtt az osztályfőnökök irányításával formázták, szaggatták, díszítették tanulóink a szebbnél szebb formájú tésztácskákat. A sütés hatalmas konyhai sütőgépekben történt. Itt még iskolánk örökös igazgatója, Kollár József, is kivette részét a munkából vigyázva, hogy a tanulók meg ne égessék magukat a forró tepsiktől.

Iskolánk diákjai az idén is nagy lelkesedéssel készítették ajándékaikat a rászoruló gyerekeknek. A cipősdobozokba érdekes és hasznos játékok, eszközök kerültek.

Nagy Katalin tanárnő irányításával újból jó volt Weiss-es diáknak lenni, mert adni nagyobb öröm, mint kapni.

Képek a rendezvényről...