Határtalanul: Erdély-Csepel 2017

Mint azt sokan tudjátok, 2017 tavaszán és az azt megelőző években is megvalósulhatott egy közös szakmai és kulturális programsorozat az Erdélyben, Székelyföldön, azon belül Gyergyószentmiklóson található Fogarasy Mihály Műszaki Líceum és a Weiss Manfréd Szakgimnázium között.

Utazások

A sikeres pályázatok gerincét a kölcsönös utazás képezte, melyen iskolánként több mint 30 diák és kísérőtanáraik egy-egy hetet tölthettek térítésmentesen a testvériskolákban. A pályázatokban jó tanulmányi eredményű és jó magaviseletű gépész, elektroműszerész illetve informatika szakmacsoportos diákok vehettek részt. Többségük a pályázatban vállalt szakmai munkában, valamint a vendégfogadásban is tevékenykedett.

A közös munkák gyümölcse

A 2017-es év közös munkájának eredményeképpen egy elektromos jelkereső látott napvilágot játékos formában. Korábban, 2015-ben az oktatásban is felhasználható elektromos kapcsolótáblát és nyomógombos világítótesteket alkottak a két intézmény diákjai és tanárai. 2016-ban Weiss-Fogarasy Elektromos Automobil került ki a „futószalagról”.