Szakkörök

"Beszélni nehéz kör"

Idegen nyelvet tudni szép, a hazait pedig lehetségig mivelni kötelesség.

Iskolánkban már több mint 25 éve működik a Beszélni nehéz! szakkör. Gyere közénk és jól fogod érezni magad! Ki-ki önmaga példájával igyekezzen hatni a környezetére. Céljaink és feladataink: az igényes, példamutató nyelvhasználat, magatartás- és viselkedéskultúra elsajátítása.

Modellező kör

Iskolánkban Diáksportköreként működő Modellező Szakosztály 1949 óta tagja a Magyar Modellező Szövetségnek. A korábban elsősorban repülőmodellezéssel foglalkozó klub az elmúlt 15 évben folyamatosan átalakult, és a hazai élethű hajómodellezés legjelentősebb központjává nőtte ki magát. A szakosztály évente több tanulót ismertet meg a modellezés szépségével.

Rovó kör

Az ősi magyar írás tanulása. A középkorban mint "szittya" azaz szkíta írásnak nevezték, akár csak használóinak őseit. Mivel a magyar történelem viharos időszakaiban főleg erdélyben ápolták, így mint székely-magyar rovásírást említik sok helyütt.

Blender kör

A Blender egy szabad, nyílt forráskódú, három dimenziós grafikai program. A Blender szakkörön e szoftveren keresztül a 3D modellezés alapjaival ismerkedhetsz meg. A Blender számos operációs rendszerre elérhető, többek között Linux-ra, Windows-ra és Mac OS X-re. A program jelenleg szabad szoftver és a Blender Alapítvány felügyelete alatt fejlesztik, amely a felsőkategóriájú modellező szoftverek számos tulajdonságával rendelkezik, mint például Poligonális testek, Bézier görbék, NURBS-felületek, metaball, digitális faragás, Keyframe-alapú animációs eszközök, beépített és külső renderelők támogatása, Python szkriptnyelv, nem-lineáris audio-video kompozitáló, GameBlender, és sok hasznos kiegészítő.