Gépészet

A technikai és technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb számban van szükség jól képzett műszaki szakemberekre. Ez az elmúlt évtizedek legmostohább szakember utánpótlási lehetőségekkel rendelkező területe, ahol már nagyon-nagyon sok nyugdíjas dolgozik, és várja, hogy átadja tudását, tapasztalatát, szerszámait a fiataloknak.

Sokan a rendszerváltás után leírták a gépipar jövőjét, pedig szinte a legdinamikusabban fejlődött. Itt is valódi rendszerváltás történt, olyan technológiák honosodtak meg, amelyekről nem is álmodhattunk.

Iskolánk a magyar ipar bölcsőjének, a Weiss Manfréd Művek szomszédságában, a szakember utánpótlás kiszolgálására jött létre. Kiemelkedő saját fejlesztésekkel, licencvásárlásokkal a kor csúcstechnológiáit honosították meg Magyarországon. A magyar szakemberképzés is világszínvonalú volt.

Intézményünk kiterjedt vállalati együttműködésével már a korai időszakában is „duális” képzésben oktatta tanulóit. Kapcsolataink most is széleskörűek. Olyan hazai és külföldi üzemekben tanulhatnak tanulóink, amelyek valóban a világ élvonalát képviselik. Eredményes tanulmányaik után biztos és jól fizető munkahelyek várják őket.