Rendészet és közszolgálat

Intézményünk mindig keresi a kapcsolatot a piaci szereplőkkel, teret adva képzésében a változó igényeknek, alkalmazkodva az új elvárásoknak.

Az ipar kiéhezett a jó gépészekre, villamos szakemberekre, a jó informatikus is hiánycikk, de a szakemberhiány azokban az állami szervekben is jelentőssé vált, amelyek a rendért és biztonságunkért, közigazgatási ügyintézésünkért felelősek.

Így került iskolánk képzési kínálatába a rendészeti terület is, amely kezdetektől nagy érdeklődésre tart számot. Az itt végzettek biztos állásra számíthatnak és kiszámítható, rendszeres foglalkoztatásra.

Nem rendőröket képzünk.

A rendészeti ágazat olyan általános közszolgálati ismereteket ad, amellyel valójában rendkívül sok szakmai területen végezhetnek majd munkát az iskolát befejező tanulók.

Olyan szakképzésnek indult, amely a szerteágazó lehetőségek közül elsősorban azt eredményezte, hogy nem volt igazi gazdája. Az első, nagyon nehéz időszak után viszont a Kormányhivatal, az Önkormányzatok, a Rendőrség, a Büntetés-végrehajtás, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a Katasztrófavédelem, a Természetvédelmi Őrszolgálat, a Vízmű Fegyveres Biztonsági Őrség, Honvédségi őr, ügyeleti szolgálat, a magánbiztonsági cégek, mind-mind igénylik a fiatal pályakezdő szakembereket.