Informatika

Intézményünk 1986-ban, az elsők között indította be számítástechnikai képzéseit Magyarországon. Ezzel a lépéssel innovációs munkánk sikeresen segített átvészelni Intézményünknek azt az időszakot, amikor a hagyományos ipari szakmák a cégek bizonytalan sorsa miatt elvesztették vonzerejüket.

Hogy mit kellene csinálni, azt nagyjából senki sem tudta, számítástechnikát korábbi gépészek és elektromos szakemberek kezdtek el tanítani, úgy, hogy közben folyamatosan tanultak ők maguk is.

Aztán lassan kialakultak a szakmák is, és gyakorlatilag folyamatosan jelentős átalakuláson és fejlődésen mentek keresztül. A DOS-os számítógép használattól az ECDL-en keresztül multimédiás alkalmazásfejlesztőig minden a palettán volt. A főiskolákkal és egyetemekkel való kapcsolatunk nagyon jó óraadókkal is gazdagította képzéseinket.

Sajnos az informatika ágazat sokszor azért is vonzott sok érdeklődőt, mert újszerűsége miatt a szülők sem voltak tisztában a valódi tartalmával, a gyerekek élvezték a számítógép nyújtotta új lehetőségeket, és sokszor felmentést adott a konkrét szakma választása alól, hogy majd az érettségi után eldöntik – merre tovább…

Mára már letisztázódtak a középszintű képzések elvárásai és követelményei.