Elektronika és elektrotechnika

A mai kor a professzionális gépészet mellett az elektronika, ezen belül is a programozott elektronika tömeges felhasználásának irányába mozdult el.

A programozott elektronikus eszközök (pl.: telefon, mosógépvezérlés) mellett olyan új terület kapcsolódott be ezek felhasználásába, mint a villanyszerelés. Napjaink Villanyszerelő szakembere már olyan elektrotechnikai technikusok által fejlesztett áramköröket használ, amelyek lehetővé teszik a lakások, irodaházak biztonsági és energiatakarékossági automatizálását.

Az Elektronika és Elektrotechnika ágazat 5 éves képzései érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárulnak.

Az ágazatban hagyományosan az Elektrotechnikai technikus képzést indítjuk, valamint az új szakképzési rendszerben Automatikai technikus, Épületautomatizálás szakirány, valamint az Ipari informatikai technikus bővítette kínálatunkat.

Mindhárom terület a kor legmodernebb technológiáit használja és jelentős informatikai támogatással dolgoznak a szakemberek. Az alkalmazott informatika használata teszi lehetővé 3D modellezés alkalmazását az áramkörgyártásban, a PLC vezérelt automatizált rendszerek, gyártósorok használatát, valamint az intelligens lakásautomatizálási megoldások kivitelezését.