Weiss Manfréd Kollégium

Bemutatkozás

Kollégiumunk Budapest peremkerületén nyugodt, csendes környezetben biztosítja a tanulók számára a tanulás, pihenés, szabadidős tevékenységek tárgyi és személyi feltételeit. Az intézmény fővárosi, illetve vidéki megyékből, vagy határon túlról, a középiskolákban, szakiskolákban, valamint érettségi utáni szakképzésben résztvevő tanulókat fogadja.

Elhelyezés

Épületünk 8 emeletes, 250 férőhelyes. 4 szinten a lányok, 6 szinten pedig a fiúk laknak. A szobák 3 ágyasak. Minden szinten van teakonyha és tanulószoba, valamint minden szobában elérhető állandó wifi kapcsolat.

Figyelembe véve a nagy távolságból érkezőket, hétvégenként, hosszú hétvégéken kollégiumunk nyitva tart.

Szabadidős tevékenységek

A bentlakók rendelkezésére áll az informatika terem, játékterem, tornaterem, sportpálya, edzőterem külön a lányoknak és a fiúknak.

Számos és változatos szakkörkínálatunkon a tanulók fejleszthetik ismereteiket, képességeiket, készségeiket. Ezek a díszítőművészet szakkör, filmklub, főző szakkör, kézműves szakkör, kreatív kör, lélekleső (kamaszkori kapcsolatok) és belső utazás kör, Minden ami zene (hangzástól a gyógyításig), Pénzügyi szakkör, Tudatos egészség-, világjáró- valamint webprogramozás kör. Sportkörök: futás, football, labdajátékok, önvédelem, sakk, testépítés.