Tomovics Marianna

A kiállítás időtartama: 
2019. november 21. csütörtök - 2019. december 20. péntek

Úgy gondolom, hogy a művész tehetsége Isten ajándéka, és az alkotói munkát csak alázattal, tiszta szívvel és kellő önkritikával lehet művelni.

A legjobb motiváció számomra az alkotáshoz a könyvek könyve: a Biblia, ami kimeríthetetlen lehetőségek tárháza.

Igyekszem a képeimbe lelket lehelni, és vászonra vinni az emberi érzéseket, megnyilvánulásokat, tetteket – belefűzve a saját érzéseimet, világnézetemet és hitemet.

Nagyon fontos számomra az emberi lélek. Próbálom felfedezni a felszín alatt rejtőző titkokat.

A művészet kinyitja az ember számára a kaput a transzcendens felé.

Úgy érzem, hogy feladatom ezt közvetíteni a világba.

Ha visszatekintek a múltba, akkor szinte a gyerekkorom óta mindig rajzoltam. A festéshez való vonzódásom 17 éves koromban kezdődött egy csallóközi alkotótáborban, Nyárasdon, amikor először kezembe kaptam néhány tubus olajfestéket és egy-két falemezt, majd festőállvánnyal a vállamon bejártam a Duna menti gyönyörű tájat. Dolán György, neves szlovákiai festőművész vezette ezt az alkotóműhelyt, de aztán voltam többször felvidéki művésztelepeken, olyanokon is, amelyeket nem ő szervezett. És következtek a hazai és más országokbeli csoportos és egyéni kiállítások. Volt viszont egy titkos vágyam, hogy egyszer önálló kiállításom legyen Budapesten.

Megnyitó: 
2019. november 21. csütörtök - 14:00
Közreműködők: 
A vendégeket köszönti Keppel Gyula, a galéria művészeti vezetője | A kiállítást megnyitja prof. dr. Prokopp Mária egyetemi tanár, Csepel örökség-díjjal kitüntetett művészettörténész | Közreműködnek Bozsoki-Sólyom Pál és Szabó Gergely a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói

Összes kiállítás