Serényi H. Zsigmond

A kiállítás időtartama: 
2017. május 17. szerda - 2017. június 16. péntek

„Folyamatosan törekedtem a letisztultabb, konstruktív képi megfogalmazásokra. Ennek szellemében készítettem nagyobb méretű olajképeket, akvarelleket, kollázsokat és grafikákat. A geometrikus formarendszerrel való kapcsolatom az 1990-es évektől kezdődött – ebben a periódusban éreztem a tiszta eometriában lévő szellemi erőt és formai lehetőségeket. Számos – előre elkészített vázlat alapján – vakrámára feszített, fehérre alapozott vászonra, vagy falemezre készítem festményeimet.

A fehér alapra mindig horizontálisan helyezem el a különböző vastagságú pamutfonalakból álló kompozíciót, melyek térbeli perspektivikus és plasztikus (relief) hatást keltenek. A kialakított kompozíciók hangsúlyosabbá tételét egy vagy két, különböző szürke tónussal egészítettem ki. Az elkészült munkáim az általam kívánt megfelelő formai és szellemi tisztaságot viselik, a kompozícióban elhelyezett formák – térgeometriát – képviselnek. A belső törvények alapján létrehozott geometrikus formák alá vagy fölérendeltséget, feszültséget vagy nyugalmat hordoznak. A formák variációs lehetőségei számomra új gondolatokat teremtve, számos kompozíció létrehozását biztosítják.”

Részlet Serényi H. Zsigmond
Curriculum vitae című írásából
Megnyitó: 
2017. május 17. szerda - 14:00
Közreműködők: 
A vendégeket köszönti Keppel Gyula, a galéria művészeti vezetője | A kiállítást megnyitja Fábián László író | Közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerképző Gyakorló Szakgimnáziumának növendékei

Összes kiállítás