Történelem vetélkedő a reformkorból

2018. 11. 28 –án 7-8. órában rendeztük meg a 11. és 12. évfolyamosok számára a történelmi vetélkedőt a reformkorból a 111. teremben, amelyen 4 csapat vett részt, csapatonként 4 fővel.

Öt feladat volt. Az elsőben időszalagon kellett sorrendbe tenni a reformkori eseményeket az évszám jelölésével. A másodikban megadott adatok alapján kellett kitalálni az általuk húzott történelmi személy nevét. Ha ez nem sikerült, a többi csapat „ rabolhatott „ . A harmadikban szétvágott képet kellett összerakniuk, és le kellett írniuk, mit ábrázol a kép. Az összerakás még ment, időre be is fejezték, de nem mindegyik találta el a feladat második részét. A negyedikben reformkori fogalmakat kellett mutogatással kitalálni. Ha a csapat időre nem találta ki, a többiek itt is „ rabolhattak „ . Az utolsóban egy mozgósító plakátot kellett rajzolniuk a börtönben levő politikai foglyok kiszabadítása céljából. Itt is születtek ötletes rajzok.

A csapatok között minimális ponteltérés volt. Az első helyen a 11. G végzett, a másodikon a 11. E / ha jobb plakátot készítenek, lehet, hogy még elsők is lehettek volna /. A harmadik helyen holtversenyben a 11. D és 12. BC csapata fejezte be a vetélkedőt.

A csapatok oklevélben részesültek.

Ledniczky Zsuzsanna és Nagy Zsuzsanna