Szépírás a kézírás III. - Ékes rovás I.

Harmadik éve rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az elmúlt két év tapasztalata örömmel és reménnyel tölt el bennünket! A múlt évben 267(!) pályamű érkezett be. Óriási sikernek tartjuk a nagyarányú érdeklődést. Folytassuk ezt a nemes versengést! Annyiban egészítjük ki az idei versenyt, hogy fakultatív módon „Ékes rovás” kategóriában is lehet jelentkezni, amelyet természetesen külön díjazunk.

I. forduló

"Szépírás a kézírás" kategóriában Bachát László: Szépen magyarul-szépen emberül című írását várjuk kézzel írva.

„Ékes rovás” kategóriában Szőke István Atilla: Rovás Himnusz című versével lehet nevezni.

Íróeszköz ceruza kivételével szabadon választható A4-es vagy A3-as formátumban kérjük a pályaművet beküldeni.

A szövegeket mellékeljük, a rovásíráshoz irányadó szempontokat adunk. A szöveget képi illusztrációval is lehet gazdagítani. A rovás ábécék közül a manapság használatosak egyikét javasoljuk (Forrai-féle abc, Magyar Adorján székely-magyar ábécéje, egyezményes, ISO rendszerben elfogadott abc).

Értékelési szempontok: összkép, elhelyezés, egyenletesség, betűformázás

Határidő és postázási cím

2013. március 7.

Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
1211 Budapest, Tanműhely köz 7.
Írják rá a borítékra: „Szépírás a kézírás”

FONTOS! Kérjük mellékelni a résztvevő nevét, a kategóriát, amelyben részt vesz, az intézmény nevét, valamint tanulók esetében az osztályt is. A nem azonosítható pályamunkák automatikusan kiesnek. Az első fordulóra beérkező pályamunkákból választjuk ki azokat (kb. 30-40 főt), akiket behívunk a döntőre.

II. forduló (döntő) - FIGYELEM, IDŐPONTVÁLTOZÁS!

A második fordulót április 9-én, csütörtökön 9 órakor tartjuk iskolánkban. A verseny után szépírás-bemutatóra kerül sor, melyet Buzogány Dezső kalligráfus tart, kétezer év latin betűs írásaiból korabeli eszközökkel, amit a jelenlévők kipróbálhatnak.

Mindenkinek sok sikert és jó versenyzést kívánunk!