Oersted kísérlete 3D

Új interaktív tananyag az elektrotechnika tudástárában: az áram mágneses hatása. Oersted - dán fizikus - híres kísérletének interaktív 3D-s szemléltetése.

2020. alkalmából mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok! Egy újabb tananyag került be az elektrotechnika tudástárába. Témája: Az áram mágneses hatása. Pontosabban Oersted - dán fizikus - híres kísérletének interaktív 3D-s szemléltetése. A szöveges információ-tartalom leírásakor igyekeztem a lényeget kiemelni, így a részletek iránt érdeklődőknek további kutatómunkát kell végeznie, illetve sok-sok kérdést kell megfogalmaznia. Minden szakmai kollégám és magam is szívesen állunk a rendelkezésetekre.

Futtatási környezet: Linux és Windows 10 operációs rendszereken futó WebGL 1.0 vagy újabb böngésző, illetve ahol a fejlesztői lehetőség engedte a mobilos megjelenítést, probléma nélkül futott az alkalmazás. (S6, S9) - Firefox, Chrome és Edge alatt a működés megfelelő. A többi tudnivaló a programban olvasható. Használjátok okosan, jó tanulást és egyben jó szórakozást hozzá!

Kövess minket, hogy le ne maradj a változásokról! Szabó István mérnöktanár (villamosmérnök).

Oersted kísérlete...

Korábbi alkalmazások