Költészetnapi vetélkedő

Az idei évben is megünnepeltük a magyar költészet napját iskolánkban. A tavalyi tanévhez hasonlóan a közös iskolai megemlékezés mellett egy versenyt is terveztünk, amelyen próbára tehették magukat a diákok.

Az emléknapra egy kvíz versenyt hirdettünk, amelyen, legnagyobb örömünkre, 17 három fős csapat, összesen 51 diák vett részt.

Két fordulóban, összesen 40 kérdéssel tettük próbára diákjainkat. Az első körben magyar irodalmi alkotásokat, részleteket kellett felismerni, illetve irodalmi fogalmakat azonosítani, míg a második körben a költői eszközök felismerése várta a diákokat.

Mivel iskolánk elkötelezett a modern, élményalapú oktatás mellett, ezért kvízünket idén sem hagyományos eszközökkel játszottuk végig: A Samsung Smart School program továbbképzésén megismert egyik digitális eszközt felhasználva oldhatták meg a versenyzőink a feladatokat. Idén már jóval rutinosabbak voltak, mint tavaly, hiszen egyre gyakrabban használjuk iskolánkban ezeket az eszközöket.

A versenyt végül a 10.R osztály csapata nyerte, a második helyezett a 11.BC osztály tanulói lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Kozmo csapat állhatott fel.

Az eredményhirdetést a következő napon tartottuk, ahol Herczeg Mária intézményvezető asszony átadta az első három helyezett csapatnak a díjat.

Köszönjük a részvételt! Reméljük, jövőre is ilyen jó hangulatban telik majd a költészet napja!

Marton Péter
szervező, magyartanár