Iskolai Kazinczy-forduló

2019. február 13-án tartottuk iskolánkban a Kazinczy Szépkiejtési versenyt. Az anyanyelv ünnepe volt ez a délután, diákjaink igényes, szép gondolatokat tolmácsoltak kiváló íróinktól, költőinktől és nyelvészeinktől.

Nagy örömünkre sokan gyűltünk össze a könyvtárban. Hagyomány már, hogy az esztergomi Temesvári Perbált Gimnázium tanulói is megtisztelnek jelenlétükkel. Versenyen kívül, hat fővel vettek részt, ezzel is rangot adva e nemes versenynek!

Kerekes Barnabás Tanár úr, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke volt a zsűri elnöke. Herczeg Mária igazgatóasszony nyitotta meg a rendezvényt. Megnyitója után Kerekes tanár úr egy rövid, de tartalmas bevezetőt mondott mindannyiunk épülésére. Záró értékelése is rendkívül hasznos volt mindannyiunk számára, sokat tanultunk belőle!

Két tanuló képviseli iskolánkat a budapesti döntőn: Egri Szilárd és Jurásek Xavér, mindketten tizenegyedikes tanulók. Gratulálunk nekik! Köszönjük a zsűri munkáját, a szervezést és a diákok felkészítését Keppel Gyula tanár úrnak!