„Írj helyesen Gyuláról!”

Az Implom József helyesírási verseny iskolai fordulóját az idén is november elejére szerveztük meg. 15 tanuló gondolta úgy, hogy egy óra erejéig szívesen tollat ragad a mára megszokott digitális eszközök helyett, és bizony a hagyományos „kézírásos technikát” alkalmazza.

A tollbamondás műfaját középpontba állítva a gyerekeknek egy bő oldalnyi szöveget kellett leírni hallás után. Az írás a gyulai vár történelmét elevenítette meg. Számos tulajdonnév és földrajzi név helyes leírása jelentett számukra kihívást: Török Birodalom, I. Szulejmán, Oszmán Birodalom, Dunántúlra, dél-alföldi, Körös-Maros köze, Közép-Kelet-Európa, vagy éppen az alábbi szókapcsolatok: kínzó- és megszégyenítő eszközök, kovács- és fazekasműhely.

Az a sajátos helyzet alakult ki, hogy a két legjobb helyesírónak ugyanannyi hibapontja volt, így két első helyezettet hirdettünk ki Zsolnai Viktória, 12/BC, illetve Németh Virág Klaudia, 10/G osztályos diákunk személyében. A győztesek megállapodása alapján a fővárosi fordulóban Németh Virág képviseli iskolánkat. Második helyezést ért el Dorogi Dávid (11/E), a harmadik helyet pedig Vaitzner Richárd (11.ABX) érdemelte ki magának.

Az eredményhirdetésen Igazgató Asszony megdicsérte a résztvevőket, és kiosztotta az okleveleket és jutalomcsokikat. Mindenkinek Gratulálok! Jövőre újra várunk Benneteket!