Interjú Németh Milánnal

Németh Milán 10.G osztályos tanulóval beszélgettünk:

Mit sportolsz?

Birkózok.

Miért pont a birkózást választottad, mi motivált?

Nem tudom megmondani, miért pont ezt választottam, egyszerűen csak jött magától, hogy én birkózni szeretnék. Semmi előzménye nem volt. Családban sem. Előtte leginkább fociztam, de abban nem voltam sikeres, s egyszer csak előálltam azzal, hogy vigyenek el engem birkózni. Azóta versenyszerűen csinálom. Általános iskola 2. osztályában kezdtem, versenyszerűen pedig a 3. osztálytól.

Volt e mentorod, aki segített neked ebben?

Igen, a családom segített nekem, legfőképpen – mondhatni – apukám a mentorom, minden versenyemen ott volt. Legnehezebb helyzetekben is segített felállni. Vitt edzésekre, támogatott. Ugyanezt köszönhetem édesanyámnak is.

Hogyan telik egy átlagos heted?

Iskola után 4 órára érek haza. Van egy órám, akkor eszek. 5 órakor indulok, 6-ra odaérek edzésre. Az edzés eltart 8-ig. 9 körül hazaérek. Vacsora, és fekszem is le, másnap kezdődik elölről.

Minden nap?

Minden nap. De van, amikor nem fér bele a vacsora, akkor 2 dl víz, néha joghurt. Ez versenytől függ.

És hétvégén?

Van, amikor a verseny hétvégére esik, egyébként néha mozi, vagy kitalálunk valami programot.

Barátokra marad időd?

Őszintén? Nem igazán. Csak nagyon kevés.

Mik az eddigi eredményeid, amiket kiemelnél?

Többszörös magyar bajnok vagyok, többszörös diákolimpiai bajnok, többszörösen a bajnok csapat tagja vagyok, rendszeresen a nemzetközi verseny helyezettje, illetve nyertese is.

Milyen nagy eseményre készülsz most?

Az Európa Bajnokságra készülök, ami Rómában lesz. Tavaly sajnos nem sikerült kijutnom, az az év nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de az idei, úgy érzem az én évem lesz.

Hogyan telt a felkészülés erre az eseményre?

Sajnos volt egy sérülésem, ami miatt pihentem 2 hetet, de utána talpra álltam és folytattam. Becsúszott egy-két csapatbajnokság. Sérülten is birkóztam, de úgy is sikerült megnyernem a csapatbajnokságot.

Nem veszélyes ez?

Igen. Kicsit kockáztattam.

Mit szeretnél elérni?

Mindenképpen a döntőig szeretném birkózni magam. Teljes mértékben azon leszek. Nem kell persze elbízni magunkat, de szerintem nem kell félnem, csak fejben összeszedni magamat.

Esetleg távolabbi elképzeléseid vannak e a sportágon belül?

Szeretnék egyszer kijutni az Olimpiára.

Reméljük teljesül a vágyad, látszik, hogy komolyan megteszel mindent a sikerekért. Gratulálunk az eddigi kimagasló eredményeidhez és sok sikert kívánunk neked az Európa Bajnoksághoz!

Köszönöm szépen!