Ideiglenes felvételi jegyzék [frissítve]

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A szóbeli meghallgatásokkal kialakult az Ideiglenes Felvételi Jegyzék a rendészet és honvédelem ágazatokon is.

A kialakítás során az alábbi pontszámítást alkalmaztuk.

Hozott pontok (50) és a központi írásbelin szerzett pontok (anyanyelv 50 + matematika 50) alapján egységesen történik.

Figyelembe vesszük az általános iskolában elért 7. év végi és 8. osztályos félévi eredményeket magyar irodalomból és nyelvtanból, idegen nyelvből, matematikából, fizikából, kémiából, biológiából vagy földrajzból*(közül a nagyobb összpontszámút választjuk) maximum 50 pont értékben.

Az írásbeli vizsgán részt vevő tanulók magyar nyelvből és matematikából 50-50 pontra értékelhetők. / Csak a Honvédelem ágazaton /

Szóbeli meghallgatáson 50 pontot lehetett elérni.

Mindösszesen: 200 pontot szerezhettek a Honvédelem ágazaton.

Az Ideiglenes Felvételi Jegyzék csak tájékoztató jellegű, hiszen minden diák minden olyan tagozat rangsorában szerepel, amelyre beadta a jelentkezését, felvételt azonban legfeljebb egy helyre nyerhet.

Az Ideiglenes Felvételi Jegyzékben, a pontszámok helyén szereplő E-jelzés, a tanuló adott tanulmányi területre való felvételének elutasítását jelenti.

2022. március 21-én és 22-én a felvételi vizsgák eredményei alapján a tanulóknak, szüleikkel együtt lehetőségük van az eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására, a rangsorok módosítására az általános iskolájukban.

Ezenkívül új tagozat felvétele is módjukban áll. Iskolánk igazgatójával való előzetes egyeztetés (info@wm-iskola.hu) alapján tehetik meg - az általános iskolákban 2022. március 21-22. között.

Tagozatok sorrendjének módosításához igazgatói engedély nem kell.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy csak azért, mert valaki az ideiglenes felvételi listán nincs a biztosan bekerülők között vagy egyéb listákon előrébb szerepel, nem érdemes a tagozatok jól meggondolt sorrendjét megváltoztatni. Ennek csak akkor van értelme, ha a jelentkezési lap leadása óta megváltozott a továbbtanulással kapcsolatos elképzelésük.

A felvételről vagy elutasításról szóló értesítést 2022. április 29-ig küldjük meg a jelentkezőknek és az általános

Iskola vezetősége