Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok

Fantasztikusan szerepeltek a magyar kick-boxosok az olaszországi Jesolo-ban megrendezett utánpótlás Világbajnokságon. A WAKO történelmének legnagyobb létszámát felvonultató Világbajnokságán, 65 országból érkeztek a 10-18 évesek, összesen 2319 nevezéssel. A nagy létszám egyben nagyon erős mezőnyt is jelentett, hiszen Chilétől Ausztráliáig mindenki megjelent, hogy a dobogó legfelső fokáig verekedje magát.

A magyar csapat a közel száz fős versenyzői keretével, hagyományosan erős kick-boxos nemzetnek számít a rivális írek, olaszok, amerikaiak, angolok, oroszok mellett. Minden idők legnagyobb és legerősebb utánpótlás Világbajnokságán a magyar válogatott, az összesített éremtábla előkelő második helyén végzett Oroszország mögött a megnyert 19 arany, 17 ezüst és 28 bronzéremmel. Ez egyben az eddigi legjobb magyar kick-box utánpótlás eredménye is!

A tatamis szakágak éremtábláján az első helyen végzett Magyarország, hiszen az oroszok elsősorban a ringes szabályrendszerekben taroltak.

Simonics Elizabet a Halker-Király Team Kick-box Akadémia, és a BKSzC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 11.D osztályos tanulója Junior korosztályban egyénileg, és csapatban is bronz érmet szerzett, így dobogóra lépett.