Hírek

Altisztképzés Másfél Évszázada - honvédelmi vetélkedő

2022. május 23-án a Stefánia Palotában került megrendezésre az Altisztképzés Másfél Évszázada honvédelmi vetélkedő döntője, amelyen az Iskolánkból két csapat képviseltette magát.

Történetíró verseny

Március végén került megrendezésre a Történetíró Verseny angol és német nyelvet tanuló diákok számára.

Angol nyelvből a tanulóknak 2-3 fős csapatokat alkotva 2 feladatot kellett megoldaniuk a rendelkezésre álló 40 perc alatt. Az első feladatban képek alapján kellett egy történetet angol nyelven megfogalmazniuk. A második feladatban a versenyzőknek saját fantáziájukra támaszkodva kellett kitalálniuk és megírniuk egy történetet. Az értékelés a következő szempontok alapján történt: kreativitás, eredetiség, nyelvhelyesség, stílus, szövegösszefüggés, mondatszerkesztés.

Rendkívüli Felvételi Eljárás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Iskolánkban a 2022-2023-as tanévre rendkívüli felvételit hirdetünk az alábbi ágazatokon:

Technikumon 5 éves képzésekre:
Gépészet
Informatika
Rendészet és közszolgálat

Szakképző Iskolában 3 éves képzésekre:
Gépi és CNC forgácsoló
Elektronikai műszerész

Jelentkezésekhez csatolják a nyolcadikos félévi és a hetedikes év végi értesítők hitelesített másolatát, az alábbi e-mail címre: info@wm-iskola.hu

Szelektív hulladékgyűjtés

Ebben az évben elhatároztuk, hogy nagyobb figyelmet fordítunk az iskolában keletkező hulladékok szelektív gyűjtésére.

Versenyt is hirdettünk, hogy még érdekeltebbé tegyük a tanulóközösségeket. Számos osztály csatlakozott a kezdeményezéshez. Egyesek szerencsésebb helyzetben vannak mert, többet tartózkodnak a saját osztálytermükben-így a hulladékok gyűjtése is célirányosabban működik esetükben.

OKTV eredmények

Iskolánk második alkalommal is részt vett az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen Belügyi- és rendészeti ismeretek érettségi tantárgyból. A megmérettetésre 33 diák jelentkezett, és az első forduló rendkívül nehéz akadályát sikerrel vette 5 tanulónk, mellyel bejutottak az országos verseny döntőjébe.