Hírek

Faller Kadét Háromtusa Bajnokság

A BKSZC Weiss Manfréd iskola csapata 4+1 fővel vett részt a Faller Kadét Háromtusa Bajnokságon, ami a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezői által került lebonyolításra.

Helyszín a bakonykúti Harckiképző Központi Bázis volt.

A csapat tagjai:
Kovács Villő, Keresztúri Petra 11.H, Kelényi Miklós, Szabados Martin11.H, valamint beugrósként Molnár Marcel, akinek külön köszönjük, nagy segítségünkre volt a versennyel kapcsolatos tennivalókban.

Rendőrségi RoadShow

Intézményünk adott otthont 2022. március 25-én a ROKK (Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ) szervezésében lebonyolított "Rendőrségi RoadShow" budapesti , eseményének.

A bemutatókkal színesített napon 14, rendészeti képzésben részt vevő fővárosi csapat versenyzett a helyezésekért. A "Rendőrségi RoadShow"-t iskolánk tanulói is meglátogathatták, így nem csak a rendészeti ágazat, hanem minden tanulónk közelről is megismerkedhetett a rendőrség tevékenységével. Az eseményen részt vevő belügyi dolgozók nagy türelemmel, segítőkészséggel és látható örömmel vettek részt.

Március 15., ahogy mi ünnepeltük

Ebben az évben rendhagyó módon emlékeztünk meg 1848-49 – es forradalom és szabadságharc hőseiről. Iskolánk több munkaközösségének tanárai összefogtak, hogy méltón, a diákoknak is maradandó élményt adó játékos vetélkedő keretében tisztelegjünk őseink hősies helytállása előtt.

Frasang 2022

Két év kihagyás után (a vírushelyzet miatt) újra megrendezhettük a farsangi vetélkedőt 2022. február 23-án.

Hat osztály vetélkedett ezen a délelőttön- a 9.e, a 9.d, a 10.ab, a 10.c, a 10.d és a 10.h. A 10.h és a 10.d osztályok tanulói érdekes jelmezeket is öltöttek, de a többi osztályban is számos mókás öltözetű diák volt jelen.

A vetélkedő 10 játékból állt, amiben a résztvevők párosával vehettek részt. Sor került itt tavaszi vers írására, szívlopó játékra, lufistáncra, japánfocira, csipeszfogóra és más játékok mellett a közkedvelt székfoglalóra is.

Szép Magyar Beszéd verseny - iskolai forduló

1987 óta minden évben megrendezzük iskolánkban a Szép Magyar Beszéd versenyt, amit az idén február 28-án tartottunk a könyvtárban. 14 diák olvasta fel hozott szövegét, majd a második fordulóban a legjobb 8 tanuló jutott be, ahol mindenki ugyanazt a szöveget kapta. 15 perc felkészülés után kiderült, kik tudnak a leginkább az értő és értető olvasás nemes céljának megfelelni.