Hírek

NKE felvételi ajánló nem csak továbbtanulóknak

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Az NKE bemutatja: Az alakulat” - és az „EDU kiállítás – A légierő” című kisfilmeket, valamint a honvédelmi ösztöndíjakról, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről készült tájékoztatót.

Honvéd Kadét Kupa - Airsoft lövészet

Iskolánk Honvéd Kadétjai a 2021.01.07.-n a Honvédelmi Sportszövetség szervezésében airsoft összetett lövészeti versenyen vettek részt Újpesti Airsoft lövészklubban. Minden kadét évfolyamból jelentkezett tanuló a csapatba. A rendezvényt megelőzően az iskolában lövész felkészülést hajtottunk végre. A feladatokat a helyszínen több eszközzel kellett megoldani. Volt légpuska, légpisztoly, airsoft pisztoly pontlövészet és airsoft géppisztoly szituációs lövészet. Kadétjaink fegyelmezetten és nagy élvezettel eredményesen lőttek.

Idegennyelvi vetélkedők

2021. november 25-én az angol nyelvet tanuló diákok játékos vetélkedővel emlékeztek meg a Hálaadás napjáról. Ötven diák vett részt a játékban 4-5 fős csoportokban. Első feladatuk egy 20 kérdésből álló kvíz volt, amit egy rövid videó megnézése után válaszoltak meg. Végül egy keresztrejtvényt kellett megoldaniuk.

2021 karácsonya

2021. december 17-én újra süteményillat lengte be az iskola folyosóit. Most 26 osztály vállalkozott a finom karácsonyi sütemény, a mézeskalács elkészítésére. A tanulmányi osztály segítőkész munkatársainak az előkészületei mellett az iskola konyháján készült a sütemény tésztája.

„Szépírás a kézírás" X. - versenykiírás

Egy év kihagyás után, tizedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a korábbi években is sok kiváló pályaművel gazdagodtunk.

Az idei évben Pilinszky Jánostól választottunk szöveget, akinek születése 100. és halálának 40. évfordulójára emlékezhetünk. Az első fordulóban Pilinszky János: Egy lírikus naplójából címet viselő írásainak egyikét várjuk kézzel írva.

„Ékes rovás” VIII. - versenykiírás

Egy év kihagyás után, nyolcadik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a korábbi években is színvonalas pályamunkákkal gazdagodtunk.

Az idei évben Pilinszky Jánostól választottunk verset, akinek születése 100. és halálának 40. évfordulójára emlékezhetünk. Az első fordulóban Pilinszky János: Őszi cirkusz c. versét várjuk beküldésre kézzel róva.