Hírek

Jámbor Kristóf U18-ban is bajnok

Jámbor Kristóf tanuló a szumó birkózók Országos Bajnokságán U18-as korosztályban Országos Bajnoki címet szerzett.

Iskolánkat Janku Ferenc, a Centrum Sport Egyesület elnöke értesítette. Hozzátette - Kristóf fizikálisan sokat fejlődött, ezért úgy állapodtunk meg, hogy súlycsoportot válthat. Ilyenkor sokszor akár egy évig is várni kell, hogy a sportoló bele tudjon erősödni az új súlycsoportba, azonban ez Kristófnak hibátlanul sikerült.

A Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség 2006-ban indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amely közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. Minden év szeptember utolsó péntekén ünnepeljük közösen, mozgással a diáksport napot. Az idei tanévben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két vidéki iskola mellett Budapesten, a mi iskolánkban került megrendezésre az esemény.

Újabb szumós siker

Korponai Kornél, iskolánk 9.R osztályos tanulója a brandenburgi Europa Kupa sumo bajnokságán, U 18 korosztályban bronzérmet szerzett.

Kornél 9 éves kora óta birkózik és sumózik. Eddig már több bajnokságon képviselte hazánkat, különböző eredményekkel. Csak a legfőbb eredményeket említve: Európa Bajnokság, 3. helyezés, Európa Kupa Bajnokságon négyszeres magyar bajnok sumóban. Birkózásban Magyar Bajnokság 3. helyezés, Diák Olimpia 2. helyezés.

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Iskolánk 2021. október 6-án megemlékezéssel tisztelgett az Aradon kivégzett tizenhárom tábornok és Batthyány Lajos miniszterelnök emléke előtt.

Szó szerint tisztelgett, mivel a megemlékezés a teljes 10.H kadét osztály és a 11.H kadét osztály két tanulójának közreműködésével valósult meg, akik Vitányi Tímea 10.H osztályfőnök vezényletével katonai tiszteletadásban részesítették a vértanúkat, miközben a vértanúkról kaptunk képet, megismerhettük haláluk előtti utolsó mondataikat.

Jámbor Kristóf szumó bajnok

Jámbor Kristóf tanuló a szumó birkózók Európa-bajnoki kvalifikációs versenyén az U16-os korosztályban első helyen végzett, valamint egy korosztállyal feljebb (U18) Országos Bajnoki címet szerzett.

Kristóf egyébként a nyári szünetben sem tétlenkedett, hiszen július 24-én a Lengyelországban megrendezett U16-os Európa-bajnokságon harmadik lett, amelynek különösen örülünk, mivel első nemzetközi versenyén sikerült ilyen szép eredményt elérnie.

Medvematek 2021

A hosszú és kényszerű szünet után 2021.09.25-én újra megrendezésre került a Medve Szabadtéri Matekverseny. Most a Gellért-hegyet vehették birtokba erre a napra a matematika szerelmesei.

Iskolánk tanulói 4 csapatban indultak, mindannyian a „nagymedve” kategóriában, ami a 9-10. évfolyamosokat foglalja magába. A délelőtti futamban vettek részt több mint 2000 általános- és középiskolai társukkal együtt. A papíralapú versenyzést választották, de már okostelefonos változata is van a vetélkedőnek.