Hírek

Megemlékezés az 1956 forradalomról és szabadságharcról

Ünnepi műsorral emlékeztünk 1956 eseményeire és hőseire a forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján.

1956-os hadtörténeti vetélkedőn vettünk részt

A Honvéd Kulturális Egyesület ’56-ról 65 év múltán, az 1956-os forradalom és szabadságharc hadtörténeti vonatkozással címmel meghirdetett online történelmi vetélkedőjén iskolánk 10.H osztályos tanulói (Almay-Szekeres Zita, Bagi István, Day Ádám, Tranacsik Leila) eredményesen vettek részt. A 24 versenyben lévő iskola 38 csapata közül, a díjazottakon kívül, öt iskola elismerő oklevélben részesült, melynek a mi iskolánk is részese lehetett.

Sportos megmozdulás a kollégiumban!

Október 14-én meglátogattuk a csepeli Thor sportcentrumot a kollégisták nyílt napon vehettek részt.

Halloween a kollégiumban

A kollégiumban az őszi szünet előtti egy nagyszabású Halloween partyt is tartottunk. A tökfaragó versenyt a birkózó fiúk összetett csapata nyerte - ezúton is gratulálunk! - de a zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen fantasztikus alkotások születtek. Az elkészült remekműveket később megsütöttük és megettük, így sajnos az utókor számára elvesztek. Az eredményhirdetés után fergeteges táncparti kezdődött rémséges díszletek között. Köszönjük a DÖK-nek a hangulatos estét!

Emlékműsorok a kollégiumban

Az 1956-os forradalomra emlékeztünk a kollégiumban

Jámbor Kristóf U18-ban is bajnok

Jámbor Kristóf tanuló a szumó birkózók Országos Bajnokságán U18-as korosztályban Országos Bajnoki címet szerzett.

Iskolánkat Janku Ferenc, a Centrum Sport Egyesület elnöke értesítette. Hozzátette - Kristóf fizikálisan sokat fejlődött, ezért úgy állapodtunk meg, hogy súlycsoportot válthat. Ilyenkor sokszor akár egy évig is várni kell, hogy a sportoló bele tudjon erősödni az új súlycsoportba, azonban ez Kristófnak hibátlanul sikerült.

A Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség 2006-ban indította útjára a Magyar Diáksport Napját, amely közel tíz év alatt nőtte ki magát nemzetközi eseménnyé. Minden év szeptember utolsó péntekén ünnepeljük közösen, mozgással a diáksport napot. Az idei tanévben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy két vidéki iskola mellett Budapesten, a mi iskolánkban került megrendezésre az esemény.

Újabb szumós siker

Korponai Kornél, iskolánk 9.R osztályos tanulója a brandenburgi Europa Kupa sumo bajnokságán, U 18 korosztályban bronzérmet szerzett.

Kornél 9 éves kora óta birkózik és sumózik. Eddig már több bajnokságon képviselte hazánkat, különböző eredményekkel. Csak a legfőbb eredményeket említve: Európa Bajnokság, 3. helyezés, Európa Kupa Bajnokságon négyszeres magyar bajnok sumóban. Birkózásban Magyar Bajnokság 3. helyezés, Diák Olimpia 2. helyezés.

Megemlékezés az aradi vértanúkról

Iskolánk 2021. október 6-án megemlékezéssel tisztelgett az Aradon kivégzett tizenhárom tábornok és Batthyány Lajos miniszterelnök emléke előtt.

Szó szerint tisztelgett, mivel a megemlékezés a teljes 10.H kadét osztály és a 11.H kadét osztály két tanulójának közreműködésével valósult meg, akik Vitányi Tímea 10.H osztályfőnök vezényletével katonai tiszteletadásban részesítették a vértanúkat, miközben a vértanúkról kaptunk képet, megismerhettük haláluk előtti utolsó mondataikat.

Jámbor Kristóf szumó bajnok

Jámbor Kristóf tanuló a szumó birkózók Európa-bajnoki kvalifikációs versenyén az U16-os korosztályban első helyen végzett, valamint egy korosztállyal feljebb (U18) Országos Bajnoki címet szerzett.

Kristóf egyébként a nyári szünetben sem tétlenkedett, hiszen július 24-én a Lengyelországban megrendezett U16-os Európa-bajnokságon harmadik lett, amelynek különösen örülünk, mivel első nemzetközi versenyén sikerült ilyen szép eredményt elérnie.