Hírek

Tudatos internethasználat

Kedves Diákok!

A biztonságos internetezés kiemelt fontosságú témakör napjainkban. A COVID-19 járvány alatt az oktatás digitálissá vált, talán több időt töltünk az internet előtt, mint eddig valaha. Éppen ezért rendkívül fontos az online közösségi tér viselkedési szabályainak áttekintése, a magyar jogszabály ismertetése, továbbá annak megvizsgálása, mit tehetünk, hová fordulhatunk, ha netán hozzájárulásunk nélkül közzétesznek rólunk valamit, zaklatnak minket, bajba kerültünk.

Online tanórák rendje [frissítve:20200415 22:05]

Kedves Diákok!

Kérek mindenkit, a sikeres évzárás érdekében vegye nagyon komolyan a digitális oktatást.

Nem az órarendnek megfelelően fogják tartani az órákat tanáraitok, de a heti óraszámnak megfelelően. Alakítsatok ki napi rutint, osszátok be az időtöket! Ehhez kis segítséget küldünk számotokra.

Iskolapszichológus online elérése [frissítve:20200319]

Kedves Diákok és Szülők!

Az elmúlt hetek eseményei jelentős változásokat hoztak mindennapjainkba. Ez a rendkívüli időszak mindannyiunk számára sok új kihívást rejt magában, amely számos kérdést és kételyt vethet fel. Szeretném felajánlani az online konzultáció lehetőségét az iskolánkba járó diákoknak és szüleiknek.

Digitális oktatás

A 1102/2020 (III.14) Korm. határozat alapján hétfőtől;

a) 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre;
b) a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében
ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik,
bb) a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére.

Tájékoztató: Hétfőtől új oktatási munkarend

Kedves Szülők, Kedves Diákok!

A miniszterelnök úr bejelentése alapján március 16- tól az iskolák bezárnak. Az oktatás digitálisan folytatódik, amelynek részleteiről a későbbiekben értesítünk mindenkit.

Kérem figyeljék a honlapunkat!

Vigyázzanak egymásra, jó egészséget kívanok mindenkinek!

Felhívás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A kialakult koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekre szeretném felhívni a figyelmüket!

Aki külföldről érkezik haza, kérem maradjon otthon 14 napig.

Az Erasmus + és Határtalanul programok, illetve a külföldi nyelvtanfolyamok az idei tanévben nem kerülnek megrendezésre. Külföldről érkező csoportokat nem fogadunk, a diákok és a tanárok védelmében.

Értesítés a Határtalanul program felfüggesztéséről

Tisztelt Szülő!

Iskolánk igazgatója és magam nevében is sajnálattal értesítjük, hogy az idei HATÁRTALANUL pályázat Romániába, Gyergyószentmiklósra tervezett kirándulása ELMARAD!

Az elmúlt napok koronavírussal kapcsolatos fejleményei indokolttá tették ennek a döntésnek a meghozatalát. A megbetegedések száma nőtt az elmúlt hét óta, valamint a tegnapi nap értesültünk arról is, hogy Romániában bezárják az iskolákat.

Mesterlövészek a kollégiumban

A BMSZC Bolyai János Műszaki Szakgimnáziuma és Kollégiuma adott otthont a "Kolivirtus" nevű kollégiumok közötti erőpróbának.

Lövészetben a weisses lányok céloztak a legpontosabban, így a Baranyi Letícia, Komlósi Anett és Marschalkó Dorina alkotta lány csapat első helyezett lett. A fiúk sem sokkal maradtak el a lányok sikereitől, ugyanis a Homola Richárd, Illés Dániel és Vácz Márk összetételű fiú csapat a dobogó második fokára léphetett fel. Gratulálunk a szép eredményekhez.

Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokság

A Weiss Manfréd Békés harcos csoport tanulóival részt vettünk a Magyar Honvédség Katonai Küzdősport bajnokságán.