Hírek

Robotprogramozó versenyen vettünk részt

Lezajlott a II. SZOLMUSZ LEGO DAY ROBOTPROGRAMOZÓ verseny. Iskolánkat Telek Andrea felkészítő tanár vezetésével három fő képviselte a Szolnoki rendezvényen.

Bronzérem a kollégiumok közötti focibajnokságon

Idén is intézményünk tornaterme adott otthont a kollégiumok közötti teremlabdarúgó bajnokságnak.

A 10 résztvevő kollégium közül csapatunk bejutott a négyes döntőbe, melyen sportszerű küzdelemben végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel kollégistáink. A tornát a Szily Kálmán Kollégium focistái nyerték. Gratulálunk a bronzéremhez.

Farsang a kollégiumban

Február közepén farsangi jelmezbe öltözött a kollégium. A délutánt a jelmezverseny nyitotta, melyet az 5. B csoport által előadott "Karib tenger kalózai" performansz nyert. A jelmezesek után felgyúltak a disco fények, a talpalávalót pedig a Valentin-napi szívküldi számai adták.
A farsangi hangulathoz idén sem hiányozhatott Marcsi néni fánkja, zsíros kenyér és a tea.

Képek az eseményről...

Holdújév alkalmából a kollégiumban

Sikeresen lezajlott a Holdújév alkalmából szervezett kollégiumi program.

Serflek József kollégánk szervezésében nagyszerű, látványos bemutatókkal találkozhattak az érdeklődő diákok. Honvéd Kadét tanulóink különösen aktívak voltak a program során.

További képek a rendezvényről...

Farsang 2020

Február 14-én ismét megrendezésre került iskolánkban az osztályok játékos farsangi vetélkedője.

Félévi diákközgyűlés a kollégiumban

A kollégiumi diákönkormányzat hagyományosan február elején rendezte a félévi diákközgyűlését, melyen a diákönkormányzat elnöke beszámolt a féléves eredményekről, illetve Ondok Mónika kollégiumért felelős igazgatóhelyettes asszony válaszolt a diákok kérdéseire.
Az igazgatóhelyettes asszony idén 30 mozijegyet és oklevelet osztott ki a jó tanuló, illetve közösségi munkában kiemelkedő kollégisták számára.

Színházban jártak a kollégisták

A Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett színházi esték programsorozat keretében 10 "weisses" kollégista ingyen tekinthette meg Moliére Képzelt Beteg című vígjátékát a Pesti Színházban. A parádés szereposztás és a humoros jelenetekben bővelkedő vígjáték felejthetetlen színházi élményt nyújtott kollégistáinknak.

Szalagavató bál 2019

Nagy örömmel rendeztük meg szalagavató ünnepségünket a végzős diákok tiszteletére.

Weisses siker a kollégiumok közötti pingpong versenyen

Koplányi Rita kollégiumunk diákja a Pannónia Kollégiumban rendezett pingong versenyen az egész mezőnyt maga mögé utasította, és elhozta az első helyezettnek járó aranyérmet és kupát. Gratulálunk a szép eredményhez!

Köszönet a szülőknek és diákjainknak is!

Az alábbi mondatot a Segítség Köve Alapítvány éves beszámolójából vett idézet:

„Alapítványunk, 1998-ban kapcsolódott be az „Operation Christmas Child” néven futó nemzetközi mozgalomba, azóta több tíz ezer gyermeket ajándékoztunk meg karácsony ünnepén. Az idei évben 18 intézményben 1140 db cipős doboz és sok egyéb ajándék került átadásra gyermekotthonokban, autista központokban, speciális nevelésű óvodákban, iskolákban, anya- és családotthonban, magántanulóknak, kistérségű falvakban.”