Hírek

Angol-Német nyelvi vetélkedők

Angol nyelvi karácsonyi verseny

Nyelvi munkaközösségünk 2019. december 17-én megrendezte a Christmas Party című szokásos karácsonyi versenyét.

Idén tíz idegen ország karácsonyi hagyományainak világába kalauzoltuk el a diákokat. Különböző karácsonyi szokásokat kellett megjegyezniük a résztvevőknek egy angol nyelvű videofilm alapján, majd egy két oldalas feladatlapot kellett kitölteniük.

Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

EZ évben is sikeresen lezajlott 2020.01.13-án a reál munkaközösség által szervezett környezetvédelmi vetélkedő, melynek központi témája a globális felmelegedés, klímaváltozás volt.

Igaz-hamis történelmi vetélkedő 1848/49

Iskolánk történelmes munkaközössége 2020. január 8-án, a 213-as teremben megrendezte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére, az immáron hagyományossá váló igaz – hamis történelmi versenyt.

Kollégiumi karácsony

A hagyományoknak megfelelően idén is a Mansfeld terem adott otthont a kollégiumi karácsonynak. Ez az este azon ritka alkalmak egyike volt, ahol az összes kollégista kiöltözve, fehér asztal mellett együtt ünnepelhetett. A karácsonyi hangulatról a Székely Mária Magdolna tanárnő által rendezett meghitt karácsonyi műsor gondoskodott, majd a közösen elfogyasztott vacsora zárta le az ünnepséget. Köszönet a szervezőknek és a fellépőknek.

„Ékes rovás” VII. versenykiírás

Hetedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is színvonalas pályamunkák érkeztek.

„Szépírás a kézírás” IX. versenykiírás

Kilencedik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is sok kiváló pályamű érkezett be.

Oersted kísérlete 3D

Új interaktív tananyag az elektrotechnika tudástárában: az áram mágneses hatása. Oersted - dán fizikus - híres kísérletének interaktív 3D-s szemléltetése.

Mézeskalács sütés

2019. december 18-án újra karácsonyi készülődéstől volt hangos az iskola 16 osztályterme. A konyhát finom süteményillat lengte be, szorgos fiatalok süteményes tálcákkal egyensúlyozva rohangáltak a lépcsőkön. Ekkor került sor az időszerű mézeskalácssütésre, ami az utóbbi években megelőzi iskolánkban az ünnepet és a várva-várt téli szünidőt. Tizenhat vállalkozó szellemű osztályban az osztályfőnökök irányításával mézeskalácsot formáztak, díszítettek, karácsonyi dalokat énekeltek, karácsonyi társasjátékot játszottak.