Hírek

4bit

A korábbi interaktív tananyagok - Elektronika Labirintus, Villamos Motor és a Szélerőmű - mellett újabb kiadással bővült a kínálat. A böngészőben futó alkalmazás témája a digitális technika területére kalauzolja el a felhasználót. A kettes számrendszer bizonyára nem új dolog senki számára. A bináris szám átváltása decimális értékre már kicsit nehezebb. Nos ebben nyújt segítséget ez a program. Bármilyen 4 bites számot konvertál tízes számrendszerbe, így könnyen memorizálható. Tanórán is kiválóan alkalmazható. A végzős elektromos osztályok tananyagába kiválóan illeszkedik, a tanító tanárnak pedig lehetőséget nyújt, hogy ezen alkalmazással gyakoroltasson bizonyos feladatokat.

Tavaszi kupák

Május kupa, Qualitas kupa, Fair Play kupa

Nemzeti összetartozás napja

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján megemlékeztünk a trianoni tragédiáról, és beszámoltunk az idei Határtalanul pályázat keretében megvalósult kirándulásokról.

Kenus éremeső az MTK-ban és a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziumban

Fodor Nicholas, iskolánk 11. D osztályos tanulója évek óta ennek a szép sportnak a hódolója. A borongós tavasz számára sikereket hozott, kifizetődött az eddigi befektetett munkája.

Május 8-án, a Győr—Graboplast Maraton Magyar Bajnokságon, Nicholas a korosztályában, hatalmas csatában harmadik helyet szerezte meg c1 18 kilométeren.