Hírek

Mézeskalács sütés

„Csak a gombokat neee!”

2018. december 18-án újra süteményillat lengte be az iskola folyosóit. Most 13 osztály vállalkozott a finom karácsonyi sütemény, a mézeskalács elkészítésére.

„Szépírás a kézírás” VIII. versenykiírás

Nyolcadik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a „Szépírás a kézírás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák egyéb dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is rengeteg pályamű érkezett be.

Az első fordulóban Kodály Zoltán: Mit akarok a régi székely dalokkal? című írását várjuk kézzel írva.

A szöveget mellékeljük.

„Ékes rovás” VI. versenykiírás

Hatodik alkalommal rendezzük meg iskolánkban az „Ékes rovás” versenyt középiskolás diákok és pedagógusaik számára, valamint az iskolák dolgozói részére. Az eddigi tapasztalatok örömmel és reménnyel töltenek el bennünket, hiszen a múlt évben is színvonalas pályamunkák érkeztek.

Az első fordulóban a Tavaszi szél vizet áraszt c. ismert magyar népdalunknak a Mezőségben, Mezőkeszün gyűjtött verzióját várjuk beküldésre kézzel róva.

Történelem vetélkedő a reformkorból

2018. 11. 28 –án 7-8. órában rendeztük meg a 11. és 12. évfolyamosok számára a történelmi vetélkedőt a reformkorból a 111. teremben, amelyen 4 csapat vett részt, csapatonként 4 fővel.

Szalagavató bál

Nagy örömmel rendeztük meg szalagavató ünnepségünket a végzős diákok tiszteletére. A végzős osztályok: 12.bc, 12.d, 12.r, 11.j.f, és a 11.mv voltak.

Témahét

2018. novemberének utolsó hetében iskolánkban egy témahét került megrendezésre, amelynek az eseményei a hulladékcsökkentés, szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás és az egészségtudatos életmód kérdéseit érintették.

Mikulás ünnepség

Immár hagyománnyá vált iskolánkban a Mikulás várás. Idén is meglátogatott bennünket a Mikulás öt krampuszával.

Mielőtt megérkezett a Mansfeld terembe a várva várt nagyszakállú, az iskola valamennyi osztálya megtekinthette a Lappföldi Mikulás egy napját.

Zséda dala a Szürke patás végre előcsalogatta a krampuszokat és gazdáját, akik több kilogramm szaloncukorral és csoki mikulással érkeztek.

Mező Melinda 12.bc osztályos diák Anastazia: Volt egy régi december című dallal köszöntötte az összegyűlt ünneplőket.

Weiss Manfréd iskolai sportnap a honvédelem jegyében

Az előzetes várakozásoknál is nagyobb érdeklődés övezte a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület és a Honvédelmi Sportszövetség közös iskolai sportnapját a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában.

December 1-jén a lézerfegyveres bemutató és lövészeti verseny programjában mintegy 240 gyerek vett részt, akik 12 lőállásból gyakorolhatták a lövészetet öt versenybíró felügyelete mellett. A Honvédelmi Toborzóiroda csepeli kirendeltsége is kitelepült a helyszínre.