Hírek

Duális szakképzés: gyakorlat teszi a mestert!

Milyen duális szakképzésben tanulni? – Nézd meg, miért szeretik ezt a képzést a diákok!

A felvételek három olyan iskolában készültek, ahol duális szakképzésben tanulhatnak a diákok különféle szakmákat.

A duális szakképzés egy olyan képzési rendszer, ahol a tanulók elméleti képzését az oktatási intézmények, a gyakorlati oktatást pedig cégek végzik. A tanulók a képzés egy részét így nem az iskolában, hanem az intézménnyel szorosan együttműködő cégeknél töltik tanulószerződéses keretek között.

Határtalanul pályázatunk

Iskolánk immár negyedik alkalommal nyerte meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett HATÁRTALANUL! pályázatot a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceummal együttműködve. Az idei és az elmúlt években benyújtott sikeres pályázatok elismeréseként az a megtiszteltetést érte iskolánkat, hogy a pályázatok ideje alatt készült képek közül többet is beválogattak a nyomtatásban megjelent Határtalanul! programot népszerűsítő kiadványba. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiadott füzet célja, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye a Határtalanul!

A nemzeti összetartozás napja

Június 6-án megemlékeztünk a trianoni tragédiára, illetve beszámolót tartottunk az idei HATÁRTALANUL pályázatunkról a nemzeti összetartozás jegyében. A Himnusz eléneklése és Herczeg Mária igazgatóasszony gondolatai után Wass Albert: Hontalanság hitvallása c. verse hangzott el Rácz Alexandra (11.B) tolmácsolásában. Trianonról Vincze Zsófia (9.R) és Rácz Alexandra olvasott fel történelmi adatokat, majd Magyarország az én hazám c. dalt hallgattuk meg videón.

Idegen nyelvi dalverseny

A tanév utolsó nyelvi versenye is a Mansfeld-teremben került megrendezésre.

A németül tanuló diákok a hetedik, az angolul tanulók a nyolcadik órában mérték össze tudásukat.

Mándy kupa és röplabda 2018

Az iskola női röplabda, valamint kispályás labdarúgó csapata nyolc csapatos középiskolás bajnokságon vett részt. A lányok szépen szerepeltek és végül 4. helyezettek lettek.

A kispályás labdarúgó csapat:

A fiúk óriási bravúrt végrehajtva három győzelem után a döntőben – porzó salakpályán, húsz év fölötti, igen erőteljes játékosokból álló csapat ellen – döntetlent értek el, majd büntetőkkel diadalmaskodtak és elnyerték a kupát.
Az eredmény mellett említést érdemel srácaink sportszerű viselkedése, a csapat összetartása, győztes mentalitása.

Qualitas kupa

A torna speciális kiírása, hogy egy testnevelő tanár játszhat a csapatban. Ezzel a lehetőséggel élt is minden iskola a soroksári sportcsarnokban.

A nyolc csapatos bajnokságon végül az ötödik helyezést értük el úgy, hogy egyszer sem szenvedtünk vereséget. A csapat tartása végig meg volt, a pályán belüli és kívüli viselkedésre pedig egyáltalán nem lehetett panaszunk. A fiúk iskolánkat méltó módon képviselték.