Hírek

Szakma Sztár Fesztivál: Krehely István villanyszerelő

Április 23-25. között rendezték az idei Szakma Sztár Fesztivált, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét 43 szakképesítésben Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Költészetnapi vetélkedő

Az idei évben is megünnepeltük a magyar költészet napját iskolánkban. A tavalyi tanévhez hasonlóan a közös iskolai megemlékezés mellett egy versenyt is terveztünk, amelyen próbára tehették magukat a diákok.

Az emléknapra egy kvíz versenyt hirdettünk, amelyen, legnagyobb örömünkre, 17 három fős csapat, összesen 51 diák vett részt.

Kazinczy-verseny: Vincze Zsófia

Az ötvenharmadik alkalommal megrendezett Szép Magyar Beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjének győri eredményhirdetésén iskolánk tanulója: Vincze Zsófia (9.D) Kazinczy emlékérmet vehetett át. Az emlékérmet a legkiválóbbak kapják, akik az igényes, szép magyar beszéd legeredményesebb megszólaltatói. Szívből gratulálunk Neki és felkészítő tanárának: Keppel Gyulának.

„Szépírás a kézírás” VII. „Ékes rovás” V. – Döntő

Április 18-án rendeztük meg a „Szépírás a kézírás” és az „Ékes rovás” idei második fordulóját.

A beérkezett pályamunkák alapján 22 szépírót és 10 rovót hívtunk meg. Sajnos nem tudott eljönni mindenki, de méltó ünnepe volt az esemény most is a szép latin betűs folyóírásnak és az ősi magyar írásunknak.

Tiszta szívvel a költészet napján (is)!

Végzős diákok szavalták kedvenc verseiket a költészet napja alkalmából. A műsor programjának keretét József Attila sokak által kedvelt verse, a Tiszta szívvel adta. Minárovics Norman (12/A) nyitotta meg ezzel a verssel a műsort.

Ezt követően a 60-as évek végén működő, progresszív rockzenét játszó KEX zenekar Tiszta szívvel feldolgozását hallgattuk meg. Katz Immanueltől (12/B) József Attila: Mama, majd Vadász Ronaldtól (12/B) Petőfi Sándor: Egy estém otthon c. költeménye következett.

Holokauszt megemlékezés

A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja alkalmából iskolánk diákja műsorral tisztelegtek az áldozatok emléke előtt. Radnóti Miklós, Pilinszky János, Nagy Zolán költeményei mellett Kosztolányi Dezsőtől ás Örkény Istvántól is hallhattak idézetet a résztvevők, majd a szereplők meggyújtották az emlékezés gyertyáit. A műsort előadták Egri Szilárd, Jurásek Xavér, Varga Zoltán Dominik 10.x., Léka Henrietta, Döbröczöni Csaba 11r. és Horváth Levente 9.e. osztályos tanulók.

A műsort összeállította: Fráter Zsuzsanna tanárnő. Dekoráció: Száraz Anna tanárnő

I. világháborús történelemismereti vetélkedő

2018. április 10 – én az I. világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából igaz-hamis történelmi versenyt rendeztünk iskolánkban. A diákok három fős csapatokkal vettek részt, összesen 12 csapat, 39 tanulóval.

FAIR-PLAY kupa, budapesti kispályás labdarúgó bajnokság

Az Ikarusz pályán a nagy melegben fiaink szépen helyt álltak, veretlenül végeztek, de az országos döntőbe sajnos nem jutottak tovább. Fontosnak tartom kiemelni a csapat összetartását, sportszerű viselkedését, iskolánk méltó képviseletét.

Összefüggő gyakorlat dokumentumai 2018

Elérhetőek az összefüggő gyakorlathoz kapcsolódó aktuális dokumentumok. A tájékoztatóknak megfelelően, csak pontosan kitöltött, eredeti dokumentumokat tudunk elfogadni. Kérjük, a megadott határidőket tartsák be! Az összefüggő gyakorlat maradéktalan teljesítése szükséges a felsőbb évfolyamba lépéshez.

Dél-budai Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 2018

Idén ismét megrendezték a 11. és 21. kerületi általános iskolások és középiskolások számára a katasztrófavédelemről szóló versenyt. Ezúttal a helyszín a Kamaraerdei Ifjúsági Park volt.

A felkészülést a csepeli tűzoltóság segítette.

A versenyzők nagy lelkesedéssel láttak hozzá a felkészüléshez. A versenyre négy diák jelentkezhetett. Mind a négy fő a rendészeti osztályokból kerültek ki: Mintál Olivér és Polten László a 10.D osztályból, Kovács Ádám és Molnár Milán a 10.R osztályból.