Hírek

Sudoku verseny

Idén február 21.-én harmadik alkalommal került megrendezésre az iskolai Sudoku verseny. Harmincnál is több jelentkezővel, minden évfolyamból jöttek diákok és felnőttek is. Szoros küzdelem alakult ki a dobogós helyek megszerzésére, mi több az utolsó percekig írták a megoldásokat a lelkes számmágusok. Diák kategóriában első helyezett Jurásek Xavér (10.a), második helyezett Eke Nikolett (11.d) és a harmadik helyezett Ponyokai Csaba (9.ri) tanuló szerezte meg. Felnőtteknél Tulvan Mariann végzett a dobogó legfelső fokán. Köszönjük mindenkinek a részvételt!

Farsang

Február 14-én ismét megrendezésre került iskolánkban az osztályok játékos farsangi vetélkedője. Idén 7 osztály vállalkozott rá, hogy jelmezt öltsenek, és megmérettessenek a mókás versenyben. A 9.r, 9.g, 10.c, 10.g, 10.d valamint a 11.bc és a 11.r párosával játszottak a legtrendibb bulizós zeneszámokra. Volt vidám verspárbaj, kalózcsata lufikardokkal, ruhaszárítás, futós amőba, szőnyeges és táncos váltó, csábítási verseny és számos más nem hétköznapi tevékenység, amiben az osztályok párosával vették részt.

Tollaslabda Diákolimpia

Horváth Bence, a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 9.V osztályos tanulója részt vett a Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége által megrendezett TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIÁN (2017/2018. tanév KÖRZETI KVALIFIKÁCIÓS, DÉL-PEST RÉGIÓ). A ,,Műanyag-B” kategória, fiú egyes, 5. korcsoportjában indult.

CS 1.6 LAN-verseny 2018

E hónap első hétvégéjén 12. alkalommal került megrendezésre az év egyik legizgalmasabb és legnagyszabásúbb versenye iskolánkban. 60 számítógépen 5 fős csapatok mérhették össze taktikai és ügyességi képességeiket a nagy klasszikus Counter Strike 1.6 verziójával. A kora délutáni versenyen 4 óra állt az általános iskolai csapatok rendelkezésére, míg az éjszakai versenyen a középsikolások csapatai között este 6-tól másnap reggel 8 óráig folyt a küzdelem.