Hírek

Klímaváltozás - környezetvédelmi vetélkedő

Iskolánk reál munkaközössége 2017. 12. 19-én immár negyedik alkalommal rendezte meg a környezetvédelmi vetélkedőt, melynek központi témája a globális felmelegedés, klímaváltozás volt.

A verseny célja az volt, hogy felhívjuk diákjaink figyelmét erre a napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő témára. A célközönség, alapvetően a 9.-10. évfolyam volt, akik komplex természetismeret órákon is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Összesen 10 csapat indult 5 – 5 fővel, így a versenyen 50 diák vett részt

Korcsolyázás

Nagy öröm érte iskolánk tanulóit. Csepel polgármesterének, Borbély Lénárdnak, a meghívására december 18-19-20-án 8:30-tól 14 óráig a sportszerető osztályok korcsolyázhattak a csepeli műjégpályán. Ingyenesen vehették igénybe a tanulók a korcsolyákat is, sőt még bemelegítésben és oktatásban is részesültek! Nagy élmény, osztályokat összekovácsoló kikapcsolódás és sport volt ez egyben. Köszönjük a lehetőséget! Nagy Katalin tanárnőnek pedig a szervezést köszönjük!

Ingyenesen letölthető pályaorientációs kézikönyv a szakképzéshez!

A Raabe Klett könyvkiadó által vezetett Carma nevű nemzetközi projekt célja, hogy segítse a szakképző intézményekben végzettek pályaorientációját. A projekt keretében elkészült az első kiadvány, amely egyben a program egyik legfontosabb mérföldköve is: a tanároknak szánt kézikönyv, amely arra szolgál, hogy a pedagógusok segíteni tudják a tanulók pályaorientációját.

Mézeskalács sütés

2017. december 14-én újra karácsonyi készülődéstől volt hangos az iskola 10 osztályterme. A konyhát finom süteményillat lengte be, szorgos fiatalok süteményes tálcákkal egyensúlyozva rohangáltak a lépcsőkön. Ekkor került sor az időszerű mézeskalácssütésre, ami az utóbbi években beharangozza iskolánkban az ünnepet és a várva-várt téli szünidőt. Tíz vállalkozó szellemű osztály, osztályfőnökeik illetve osztályfőnökhelyetteseik segítségével sütöttek, karácsonyi dalokat énekeltek, ünnepi üdvözletet készítettek.

Szalagavató 2017

Idén is megrendezésre került a ballagó osztályok szalagavató bálja.

Az előkészületeket már szeptemberben elkezdték a 12. évfolyamos osztályok.

Péchy Blanka Emlékverseny díjazottjai

A "Beszélni nehéz!" körök 29. Péchy Blanka Emlékversenyén, amelyet a Gundel Károy Szakképző iskolában tartottak a "Beszélni nehéz!" jelölési versenyen Rácz Alexandra 2. helyezést ért el! A vers- és prózamondó versenyen Kovács Renáta 3. lett! Mindkét tanulónak szívből gratulálunk. A jelölési versenyen iskolánkból még indult Eke Nikolett, aki nagyon szépen szerepelt: mindössze egy ponttal maradt le a dobogóról.

Nagyon szép a teljesítményük, hisz egy országos megmérettetésről szólt, nem beszélve arról, hogy nagyon sok gimnáziumi tanulóval mérték össze tudásukat.

Kisfilm pályázat Szabó Magda emlékére

Egri Szilárd, 10.x osztályos tanuló a debreceni Ady Endre Gimnázium országos, Szabó Magda születésének 100. évfordulójára rendezett pályázatán kisfilm kategóriában 3. helyezést ért el Szabó Magda életéről készített összeállításával. Az országból több helyről részt vettek diákok a pályázaton, az iskolánkat és Budapestet Szilárd egyedül képviselte.
Felkészítő tanára Fráter Zsuzsanna.

Kollégiumok közötti tehetségkutató verseny

A kollégium csapata a Vécsey János Leánykollégiumban megrendezett, budapesti kollégiumok közötti tehetségkutató versenyen 2017. november 21-22-én és mesemondó versenyen november 28-án Frindik Emese és Góger István nevelőtanár szárnyai alatt - nagyon szép eredményeket értek el:

Adventi koszorú készítése a kollégiumban

2017. november 30-án a Kézműves Műhely szakkörei, a Kézműves Szakkör és a Díszítőművészeti Szakkör közös, természetes anyagok felkínálásával előkészített adventi koszorú készítést tartott a kollégiumi aulában, ahol a kollégiumi csoportok képviselői az adventi időszak ünnepi fényéhez méltó egyedi alkotásokat készítettek. Szervezők: Ménesi Anikó és Ménesi Ildikó nevelőtanárok.