Word Hunter (Szóvadász) nyelvi vetélkedő

Nyelvi munkaközösségünk második alkalommal rendezte meg a Word Hunter (Szóvadász) versenyét 2016. február 15-én.

Tanárainknak mindig is fontos szempont volt, hogy minél inkább ötvözni tudják a mai Y-generáció eszköztárát a nyelvelsajátítással, illetve annak játékos lehetőségeivel.

Mostani versenyünk a számítógépes játékok világába kalauzolta el a diákokat. A Word Hunter program egy olyan egyszerű játék, hol a tanulók a szókincsbeli tudásukat tudták próbára tenni. A játék átalakíthatósága adta lehetőségeket kihasználva évfolyamonként külön-külön összeválogatott szavakat töltöttünk fel mind angol mind német nyelvből. Diákjainknak az volt a feladata, hogy a lepotyogó magyar szavak jelentését megtalálják a felkínált hat verzió közül. Itt nemcsak a tudás, de a gyorsaság is fontos volt, hisz minél hamarabb találtak rá a helyes megoldásra, annál több pontot kaptak, amelyet még a sebesség fokozásával is növelni tudtak.

A diákok párokban jelentkezhettek, mely növelte magabiztosságukat, bár voltak néhányan, akik egyedül kísérelték meg a rekord megdöntését. Ahogy haladt előre a verseny, egyre nagyobb izgalom fogta el a tanulókat, hogy minél több pontot kaphassanak, biztatták, segítették egymást.

A verseny struktúrája úgy épült fel, hogy minden csapatnak három kísérlete volt arra, hogy a kétperces etapokban minél több pontot érhessenek el. Az elért eredményeket a felügyelő tanárok feljegyezték, majd az eredményhirdetés során a legmagasabb pontszámot vették alapul.

A verseny népszerűségét és sikerét mutatta, hogy három géptermet jelöltünk ki, melyet szinte megtöltöttek a játékosok. 45 jelentkező volt.

Ezúton szeretnénk megköszönni Koreczky Krisztina rendszergazda segítségét, aki nagyban hozzájárult a verseny gördülékeny lebonyolításához.

Mindent egybevéve örömmel konstatáltuk, hogy a verseny játékos mivolta és a számítástechnikával való kombinálása nagy sikert aratott, melyet a jövőben is folytatni szeretnénk.

Nyelvi munkaközösség