Ünnepi megemlékezés 1848. március 15-ről

2016.03.11-én ünnepi megemlékezést tartottunk az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről a Mansfeld teremben.

A műsor 11:00 órakor kezdődött. Herczeg Mária igazgató asszony köszöntötte a meghívott vendégeket, a tanárokat és a diákokat.

Élő zeneszó mellett énekelhettük el a Himnuszt és a műsor végén a Szózatot.

A műsorban Eke Nikolett, Rácz Alexandra és Kontra Dorina 9. évfolyamos és Kun Ivett 12. évfolyamos diákok szerepeltek. „Március titka” című gondolatokkal idéztük fel a korabeli történelem eseményeit, eredményeit. Ezt követte az „Él a magyar” című vers, mely bemutatta a magyar nép erejét, elszántságát, példamutatását, majd a „Zeneszó zeng” című vers, amelyben Magyarország szépségeit, értékeit dicséri a költő.

Az emlékezés fénypontja, az Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar fellépése volt. Vezényelt Péntek János Artisjus-díjas és Csepel Örökség díjas karmester. Műsorukban magyar művek (Háry János, Ördögkatlan stb.) hangzottak el harminc percben.
A csodálatos zenekari dallamok visszaröpítettek bennünket a forradalom helyszíneire, amelyek szívünket érintették meg, táplálva ezzel lelkünket is. Felejthetetlen élményben részesültünk. Köszönet a csodálatos élményért Péntek János karmester úrnak és a zenészeknek!
Dicséret illeti Weisses versmondó diákjainkat is.

A rendezvényen készült képek a képtárban megtekinthetőek...