Természettudományi teszt verseny

Február 10-én megrendezésre került iskolánkban első alkalommal egy Természettudományi teszt verseny, ahol a diákoknak a lehetséges négy megadott válasz közül kellett kiválasztani az egyetlen helyes megoldást. Huszonöt kérdésből álló megmérettetésen biológia, földrajz, fizika, kémia és matematika tantárgyból voltak érdekes kérdések.Képzeletbeli utazást tettünk körbe a földön Dakartól a Himaláján át Havannáig, elrepültünk a naprendszer széléig, benéztünk az emberi szervezetbe is, és a kártya asztalon is mérlegeltük a szerencsénket a matematika szemszögéből.

Voltak könnyebb és furfangos kérdések egyaránt. Minden kérdésre 20 másodperc gondolkodási időt kaptak, ennyi idő alatt kellett a lapjukra felírni a helyes válasz betűjelét.
Nagy lelkesedéssel állítottuk össze a feladatokat és a diákoknak is tetszettek, voltak olyanok, akiknek ez volt az első ilyen jellegű megmérettetése.

Három évfolyamról voltak jelentkezők. Az első helyezett Pintér Ádám Gábor 10.AB osztályos tanuló lett, a második helyezettek holtversenyben Kunzer Kármen 12.N és Zakariás Nikoletta 11.E diákok lettek.

Gratulálunk az elért eredményekhez és köszönjük a többi versenyzőnek is a részvételt.
Reméljük hagyományt teremtve jövő évben is megrendezhetjük ezt a vetélkedőt.