Természettudományi csapatverseny

Március végén immár második alkalommal megrendezésre került iskolánkban egy természettudományokat felölelő csapatverseny. A megmérettetésen 6 csapat vett rész 5-5 fővel, a kilenc és tizedik évfolyam osztályai közül.

Az öt tantárgyat tartalmazó erőpróba elég sokszínűre sikeredett idén is. Földrajzból egy tizenöt kérdéses kvízre kellett felelniük a csapatoknak. Kémiából hét kérdéses feladatsor megoldása várt a versengőkre és a végén pedig villámkérdések következtek. Biológiából egy szövegértelmezése volt a feladat, amihez nyolc kérdést kaptak az osztályok képviselői. Matematikából hat feladat várt rájuk, amiket rövid időn belül megoldással együtt adtak vissza. A fizika szekciót egy rövid kísérlet bemutatása és megmagyarázása tett teljessé. Végezetül pedig a húsvét közeledtével egy pár vicces és érdekes kérdéssel zárul a csapatverseny.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 9.B osztály csapata állhatott, a második helyett a 9.C osztály kaparintotta meg, végezetül a szoros versenyt a 10.C osztály ötös fogata nyerte meg.

Reméljük jövőre is ugyanilyen lelkesedéssel fognak nekivágni a csapatok és a közreműködő tanárok is. Mindenkinek köszönjük a részvételt és a tanároknak a segítséget.