Szalagavató bál 2016

Fotó: Bekő József

Fotó: Bekő József

Az idei Szalagavató Bál (2016. december 9.) az előző évekhez hasonlóan látványosra és ünnepélyesre sikerült. A végzős osztályok bevonulása után a bálkirály Minárovics Normann és a bálkirálynő Eke Nikolett nyitották meg a rendezvényt.

A végzős osztályok és osztályfőnökeik:

12.AB Ale Zsuzsanna
12.C Baló Zoltán
12.D Hajasné Laczkó Hedvig
11.MV Takács János
11.JF Bayer Géza

Első műsorszámként egy cha-cha-cha produkciót láthattunk Marinkás Norbert 12.c osztályos tanuló és barátai táncelőadásában. Ezt Herczeg Mária Igazgató asszony beszéde követte, majd az avatószalagok feltűzésére került sor, a végzősök legnagyobb örömére.

Húsz perc szünet elteltével, következtek a végzős osztályok táncai, amelyre már októbertől készültek a diákok. Először a „Nyitótáncot” tekinthettük meg, amelyben 13 pár táncolt keringőt, gyönyörű menyasszonyi ruhában és frakkban. A táncot betanította Hajasné Laczkó Hedvig tanárnő.

A látványos előadás után egy erdélyi iskolai kirándulás rövid videó összeállítását láthattuk, majd következtek az osztálytáncok:

12.D Hafanana
12.AB hip-hop
12.C modern tánc

Az osztálytáncokat Windisch Tifanny (12.d) és Bogláry Bence tánctanár hip-hop duójazárta. Mindezek után a végzősök egy videó összeállítással varázsolták el a szülőket, vendégeket, amelyben összefoglalták a négy év eseményeit.

A szalagavató az évfolyamkeringő megismétlésével zárult, majd a bálkirálynő és bálkirály megköszönte a szülők, rokonok, barátok jelenlétét. A végzősök felkérték szüleiket, tanáraikat egy táncra így a „záró kép” meghatódott szülők, tanárok, diákok közös.