Mi a Pálya?

Iskolánk a "Mi a Pálya?" műszaki pályaorientációs rendezvényen is megjelent. Leidl Péterrel, a WorldSkill versenyre készülő tanulónkkal bővült a hagyományosan erős bemutató csoport. A műszaki terület minden ágazatát képviseltük, közel 2500 látogató regisztrált a rendezvényen.

Indulnak a pályaválasztási börzék, keressetek bennünket! Ha van szakmád azért (hogy legyen még egy), ha nincs szakmád azért (hogy legyen). Aktív bemutatókkal, játékokkal várunk a kiállításokon, hogy próbál ki, ismerd meg, aztán tanuld, hogy jó szakember lehess...

Új projekt indult az idén: Tájoló nap a 8. osztályos tanulók számára, akik több területről szerezhetnek információkat, aktív részesei lehetnek egy olyan orientációnak, amely megmutatja erősségüket, így segíthet a megfelelő pályairány kiválasztásában. Iskolánk tagja lett ennek a projektnek, Bayer Géza, Laub Gábor és Gulyás József vett részt a PMKIK által szervezett felkészítésen. Szerdán az Érdi Bólyai János Általános Iskolában lezajlott az első alkalom, amelyen a tanulók aktívan oldották meg a szakmai területekhez kötődő feladatokat. A feladatok kiértékelése után személyre szabott értékeléseket kapnak majd.