Mézeskalács sütés

Iskolánkban idén decemberben is volt egy nap, amikor finom édes illatok lengték be az épületet.

Hagyományinkhoz híven karácsony előtt újra sor került az osztályok mézeskalács-sütésére. Minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott, hiszen tizenegy osztály jelezte részvételi szándékát. Ennek köszönhetően hatalmas adag mézes tésztát kellett összegyúrni a kiválónak bizonyult recept alapján. Ám ez a nehezített feladat sem fogott ki Kollár Józsefen, iskolánk örökös igazgatóján és Rozgonyi Krisztián titkársági munkatárson! Asszonyokat is megszégyenítő szakértelemmel kezelték a konyhai robotgépet, majd adagolták és osztották szét a könnyen nyújtható, képlékeny tésztát, amelyhez a hozzávalókat a Bajáki Diák-sportkör Alapítvány biztosította. Az iskola konyháján a Junior Étkeztetési Vállalat munkatársainak a segítségével egy vadonatúj nagyüzemi sütőgép üzembe helyezésével percek alatt sültek ki a szebbnél-szebb formájú és méretű, szokványos és egyedi mézeskalácsok.

Az osztálytermekben is nagy volt a sürgés-forgás, hiszen a kalácstésztát nyújtani, formára szaggatni, díszíteni kellett. De a cukrozott tojáshab kikeverése is ügyesen ment, amivel aztán a kisült kalácsokat díszítették fel.

Szép illusztrációk készültek híres költőink karácsonyi témájú verseihez, amelyek az aulában lettek kihelyezve, hogy az iskola karácsonyfája mellett tovább emeljék az ünnep fényét.

De a játék sem maradhatott el, hiszen Sárkány Eszter gyermekvédelmi pedagógus vezetésével jó hangulatú társasjáték zajlott, amit Istvánfi Klára fejlesztőpedagógus és Visy Petra pszichológus készítettek elő.

A kellemes nap végén a résztvevők a karácsonyfa körül gyűltek össze, hogy Herczeg Mária igazgatónő ünnepváró szavaival útjukra bocsássák azt a 20 ajándékokkal megtöltött dobozt, amit a Cipősdoboz Akció keretében eljuttattunk a legközelebbi gyűjtőpontra. Köszönjük a szervezést és a rendezést Nagy Katalin tanárnőnek.

Reméljük, ezzel megszépítettük számos gyerek karácsonyát!

Fényképek...