Medvematek

2017. április 22-én, szombaton egy borongós hűvös napra ébredtünk.

Hat weisses tanuló és kísérőtanáruk, Nagy Katalin a hűvös szél ellenére is az Óbudai-szigetre utaztak, ahol ezen a napon került megrendezésre a Medve Szabadtéri Matematikaverseny egyik fordulója.

Több mint 2000 gyerek és sok felnőtt vett részt ezen az izgalmas, mozgalmas, láb- és agymunkát igénylő nemes versengésen. Iskolánk először képviseltette itt magát a 9.e osztályból induló csapattal, akiket Ale Zsuzsanna, a matematikatanáruk vett rá a részvételre. A csapat tagjai voltak: Horváth Bánk, Radnóczky Patrik és Dorogi Dávid. A fiúk becsülettel helytálltak és bronz minősítést szereztek, ami azt jelenti, hogy egymás után sikerült 3 főfeladatot megoldaniuk, ami meglehetősen embert próbáló feladat.

Iskolánk másik csapata a 11.c osztályból indult. Bartha Zoltán, Bácskai Zsolt és Guzsván Roland fáradhatatlanul az utolsó percig oldották a feladatokat és ők is bronz minősítéssel végeztek. Még ki sem hirdették az eredményeket, de a fiúk már a jövő évi versenyről beszéltek – elhatározták, hogy még nagyobb erő- és észbedobással fognak megmérettetni olyan iskolák tanulói között, amelyek a főváros legnevesebb gimnáziumai és az ország legjobb szakközépiskolái.

Köszönjük szépen a Bajáki Diák-Sportkör Alapítványnak, hogy biztosították a nevezési díj átvállalásával tanulóink részvételét a „medvézésen”!