„Küzdés az élet…” – Írj Madáchról helyesen!

Az Implom József helyesírási versenyről

Kevesen, de vannak még olyan diákok, akik küzdenek azért, hogy helyesen írjanak! November 10-én számukra rendeztük meg az Implom József helyesírási versenyt. A magyartanárok az év eleji helyesírás-felmérők alapján választották ki a tanulókat a megmérettetésre. Egy helyesírásilag számos érdekességet, kihívást hordozó szöveget kellett leírniuk hallás után. A Mit tanult Madách Imre? c. írás Az ember tragédiája alkotójának tanulóéveiről, szerteágazó érdeklődési területeiről szólt.

A ritkábban használt szavakkal, kifejezésekkel küzdöttek a versenyzők. Néhányan nem jól értelmezték, és így hibásan írták le a Természet Világa-beli cikk kifejezést. Talán a legnehezebb szóösszetételek közé tartozott a szövegben a faesztergályos-mesterség, a fa levélsúlyzó, Zrínyi Miklós-kép, ezeket nem sokan írták le hibátlanul. Reméljük, hogy mindenki tanult valamit a versenyen!

Kiemelkedett a mezőnyben az első három helyezett, közülük is Zsolnai Viktória, aki szinte hibátlanul jegyezte le a szöveget. Ő fogja képviselni iskolánkat a januári budapesti fordulón!
Gratulálunk a legjobbaknak, és köszönjük minden versenyzőnek a lelkes igyekezetét!

A végeredmény a következő:

1. Zsolnai Viktória 9/BC
2. Gémesi Richárd 10/A
3. Kollár Csaba 12/A
4. Kácser Márk 9/D
5. Oláh Gergely 9/R
5. Bácskai Zsolt 10/C
5. Petrás Jusztina 12/A
6. Racskó Andor 9/R
7. Kiss Enikő 9/R
8. Oláh Renáta 12/CD
9. Bakonszegi Blanka 9/R
9. Győri Xénia 12/CD
10. Shehu Ardonit 11/AB
11. Eke Nikolett 9/D
12. Sára Bernadett 10/B