Iskolai Közösségi Szolgálat - Nyári időszak

Idén is ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATI órák teljesítésére van lehetőség a 10. és 11. évfolyamos szakközépiskolai diákjainknak a csepeli nyári napközis táborban.

A napközis – tehát nem ott alvós - tábor a csepeli Duna parton, a Hollandi út 8. szám alatti helyszínen biztosít szervezett elfoglaltságot, érdekes programokat, igény szerinti étkezést a csepeli általános iskolák 1-8. osztályaiból jelentkező tanulók számára a nyári szünet heteiben. Hetenkénti turnusokban, hétfőtől péntekig, reggel 8 és délután 4 óra között pedagógus táborvezető irányításával, tapasztalt általános iskolai tanárok felügyeletével zajlik a játékos, sportos „tábori” élet.

A tábort a 21. kerületi önkormányzat szervezi és működteti a Nagy Imre Általános Művelődési Központ közreműködésével. Turnusonként 150-200 fő csepeli általános iskolás vesz részt rajta.

A heti turnusok:
I. június 29. – július 03.
II. július 06. – július 10.
III. július 13. – július 17.
IV. július 20. – július 24.
V. július 27. – július 31.
VI. augusztus 03. – augusztus 08.
VII. augusztus 10.–augusztus 14.

A közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás diákok a 30-35 fős csoportok, a „rajok” mellett segítenek a táborvezető, illetve a rajt irányító két tanár iránymutatása, kérései szerint (felügyelet, kísérés, közreműködés játékban, sportban, a pénteki gálaműsorbeli szám elkészítésében).
A táborvezető: VARGA GÁBORNÉ, Erika tanárnő.

A 16 év alatti önkénteseknek 3 óra, a 16 év felettieknek napi 4 óra teljesítése és igazolása lehetséges. A szolgálat délelőtt 8-11 óra, ill. 8-12 óra, vagy délután 12-16 óra között történhet.

Gyülekezés

  1. 7-3/4 8 óra között a Karácsony Sándor Általános Iskolánál (a csepeli HÉV Karácsony S. u-i megállójánál leszállva a sétáló utca elején balra található). Innen mennek csoportosan a külön buszhoz, ami a tábor helyszínére a Hollandi út 8. számhoz viszi a gyerekeket.
  2. Az önkénteseknek praktikusabb közvetlenül a táborhoz jönni ½ 8 -8 óra között (151-es busz végállomásától 8 perc séta). A találkozás első nap a bejáratnál, majd a továbbiakban a portai feliratkozás után bent a táborvezetői („parancsnoki”) épületnél, ahol a rajok is gyülekeznek a reggeli eligazításhoz.

Fontos tudnivalók

  1. A közösségi szolgálatos önkénteseknek az étkezésükről, innivalójukról maguknak kell gondoskodni. Ebben sajnos sem a tábor, mint fogadószervezet, sem a Weiss Manfréd SZKI nem tud segíteni.
  2. Ugyanez áll az utazási költségekre, aki messzebbről jön, magának kell megoldania a helyszínre jutást tömegközlekedéssel.
  3. A közösségi szolgálatosoknak a táborvezetőt, helyettesét és/vagy az iskolai koordinátort, Sárkány Esztert mindenképpen értesíteniük kell, ha az előzetes jelentkezéshez képest változás adódik a napközis tábori részvételben. Ha a turnus közben történik valami, akkor is szólni kell a rajvezetőknek, a táborvezetőnek.
  4. A legfontosabb balesetvédelmi tudnivalókat is tartalmazó általános eligazítást mindenkinek a turnusa első napján meg kell kapnia a táborban.

SÁRKÁNY ESZTER (tel: 30/3434883, cstiszk.sarkany@gmail.com)
közösségi szolgálati koordinátor Weiss Manfréd Szki.