Informatikai versenyek

Fővárosi informatikai alkalmazási verseny

A Tehetségpont által az irodai és egyéb alkalmazások magas szintű használatában szerzett gyakorlat elősegítése érdekében a 9-12. évfolyam számára meghirdetett versenyen tíz diákunk indult. 10.C osztályból Bartha Zoltán, Bulik Barnabás, Imre Richárd és Kővári István, a 9.D osztályból Horváth Bence és Kánya Ruben.

A versenyen 225 diák indult összesen két kategóriában. Az első forduló iskolai forduló volt, amely 2016. február 10-én zajlott le, melyen öt diákunk kerülhetett a döntőbe. Négy fő a 13.N, egy fő a 10.C osztályból.

Az elődöntő első kategóriájában Horváth Bence 2. helyezést ért el, míg a második kategóriában 1. helyen végzett Kálló Gábor, 3. helyen Varga Attila, 4. helyen Varga Krisztián, 5. helyen Paál Balambér.

A döntőt a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban bonyolították le 2016. március 23-án, amelyen iskolánk képviselte a legtöbb diákot. Az első korcsoport szakközépiskolai kategóriában Horváth Bence 4. helyezést ért el. A második korcsoport szakközépiskolai kategóriájában

Paál Balambér 1.
Kálló Gábor 2.
Varga Krisztián 6.
Varga Attila 7. - helyezést ért el.

Szakmai Érettségi Tanulmányi verseny

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által meghirdetett versenyen négy diák képviselte iskolánkat. Az első forduló 2016. március 16-án volt, amelyet az iskolában bonyolítottunk le.

Kálló Gábor 65. 63%
Varga Krisztián 151. 45%
Paál Balambér 171. 41%
Varga Attila 211. 30%.

Budapesti viszonylatban nézve az eredményeket, azaz a Budapesti iskolákra szűkítve a helyezéseket szép eredmény, mert így Kálló Gábor a 11. helyen végzett. Intézményeket nézve pedig a középmezőnyben végeztünk.

Bocskai Byte VIII: Alkalmazói Informatikai verseny

Három tanulót indítottunk a versenyen, melynek témája adatbázis kezelés volt. Iskolánk tanulói neves egyházi iskolák diákjaival mérték össze tudásáukat és tisztesen helytálltak.

1 Oláh Máté Lévay József REFI. INFO2. 89
2 Csehi Máté Lévay József REFI. INFO1. 79
3 Körmöczi Márk Kecskemét REFI. INFO2. 77
4 Kálló Gábor Weiss Manfréd SZKI. INFO1. 73
5 Csontos Mátyás Lévay József REFI. INFO1. 69
6 Vezér Tamás Dániel Pécsi REFI. INFO1. 68
7 Lőrinczy Dorottya Rebeka Pécsi REFI. INFO2. 65
8 Varga Attila Weiss Manfréd SZKI. INFO2. 62
9 Varga Krisztián Weiss Manfréd SZKI. INFO1. 61
10 Bauer Bence Zsolt Bocskai István REFOKT. INFO1. 54

Gratulálunk a versenyzőknek, nagyon szép eredményeket értek el! Köszönet a felkészítő tanáraiknak, többek között Polyák Szilárd tanár úrnak aki a felkészítésen kívül összefogta mindhárom versenyt is.