Idegennyelvi verseny

A már hagyománnyá vált télköszöntő vetélkedőnket december 18-án rendeztük meg a Mansfeld teremben. Az 5. órában az angol nyelvet, a 6. órában pedig a német nyelvet tanuló diákok vettek részt a nyelvi versenyen.

Az angol nyelvi vetélkedőn a tanulóknak egy karácsonnyal kapcsolatos kvízzel kellett megbirkózniuk, valamint karácsonyi dalok szövegeit kellett kiegészíteniük. A gyerekek szívesen láttak neki az érdekes feladatok megoldásának, és utána élvezték a dalokat is. A versenyen a 9. és 11. évfolyamról vettek részt csapatok.

A német nyelvet tanuló diákok párban versenyeztek, és ezúttal két kedves karácsonyi rajzfilmet néztek meg, ami nagyon tetszett nekik. A film után egy tesztet kellett megoldaniuk: három válasz közül kellett kiválasztaniuk a film alapján megfelelő kijelentést. ezt követően két karácsonyi dal lyukas szövegét kapták meg, a hiányzó szavakkal ki kellett egészíteniük a dalokat. Végül a második dalt el is énekeltük és játszottuk közösen, így nagyon jó hangulattal zárult a vetélkedő.

Eredmények német nyelvből

  1. Voigt Adrián és Zsolnai Bence 9. bce 23 pont
  2. Barta Döme és Jákfalvi Ákos 9. bce 22 pont - Farkas Szabina és Sándor Evelin 9. dgr 22 pont
  3. Farkas Attila és Hriazik Tibor 9. bce 20 pont

Külön öröm, hogy mind a négy helyezett pár a 9. évfolyamból került ki, hét ponttal megelőzve a 10. és 11. évfolyamos tanulókat.

Eredmények angol nyelvből

  1. Kiripóczki Roland és Kéri Gergő
  2. Kocsmárszki Gergely és Herceg Tamás
  3. Drága Krisztián és Petrik Kristóf