Gólyanap a Weissben

2015.09.11-én iskolánk gólyanapot tartott a 9. évfolyamos diákok számára, az osztályfőnökök irányításával.

Résztvevő osztályok: 9.BC, 9.D, 9.R, 9.MV, 9.JF, 9.I és 9.H.

A rendezvény három részből állt. Az első részben egy iskolaismereti vetélkedőn teljesítettek a diákok, ahol az intézmény épületét, és az iskolai ügyintézés helyszíneit ismerhették meg. A „gólyák” osztályonként 4-5 fős csoportban indultak időbeosztással az egyes állomásokra, ahol válaszolniuk kellett néhány kérdésre. Így megismerhették a tanulók az állomások helyszínét és funkcióját:

  • az intézményvezető irodáját,
  • a belső portát és a büfét,
  • a tanulmányi irodát,
  • a könyvtárat,
  • a gyermekvédelemmel foglalkozó kollégát,
  • a fejlesztőpedagógust,
  • a pszichológust.

Amint az osztályok minden tagja visszaért az állomásokról a tantermükbe, újabb feladatok vártak rájuk. Verset kellett írniuk a diákéletről, és egy faliújságot készíteni az egyes állomásokon megismert információk segítségével.

Mind a hét osztály nagy lelkesedéssel és kreativitással végezte feladatát, melynek eredményeként szép, színes információs faliújságok készültek el.

A rendezvény második része a tornateremben zajlott, ahol megmutathatták és összemérhették ügyességüket a diákok. Az egyes versenyszámok a következőek voltak: „futás-kerülős-váltós”, páros szlalom, futás labdával, kézfogós, „gólya viszi” és „lovi”. Ezekben a versenyszámokban valóban láthattuk a tanulók a gyorsaságát, erejét és ügyességét.

A gólyanap zárásakén a tagintézményvezető asszony értékelte az együtt töltött napot és kiosztotta a jól megérdemelt jutalmakat:

  1. helyezett: 9.R osztály,
  2. helyezett: 9.BC osztály,
  3. helyezett: 9.JF osztály.

Köszönet a diákjainknak és kollégáinknak a jókedvért, a fegyelmezett viselkedésért és az odaadó munkáért!

A rendezvényen készült fotók...