Gólyanap 2017

2017. október 5-én már sokadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a gólyanapot. Ez alakalommal a kilencedikes osztályok a csoportmunka szellemében mérették meg magukat, hiszen intézményünkben nagy szerepet kap az utóbbi időben a Komplex Instrukciós Program.

Az osztályfőnök irányításával öt csoport alakult, akik sportban, egy játékos vetélkedőben, az osztály bemutatásában, főzőcskézésben, kerítésrajz tervezésében és szervezési feladatokban jeleskedhettek. Számos tanár mellett a 10.c osztályosok is szervezési feladatot láttak el a játékos vetélkedőben, amit közösségi szolgálatban teljesítettek.

Volt itt rovásírásos feladat hagyományainkhoz hűen, iskolánk névadójáról szóló kérdéssor Sárkány Eszter tanárnő részvételével, internetes kvíz Dóka Tamás tanár úr felügyelete mellett, vidám tánctanulás Komonyi Viktória tanárnő irányításával.

Nagy küzdelem folyt a villámfoci tornán Erdős András és Törő László testnevelő tanárok szervezésében, kitűnő irányítása mellett.

Az étkezőben készültek a kerítésrajz tervek Varga József tanár úr aktív részvételével. Ezek a kerítésrajzok a későbbiekben felkerülnek a korábbiak mellé, színesítve a még szürke falakat Száraz Anna rajztanárnő szakértő irányítása nyomán.

A 9.d és 9.g osztályosok még finom paprikás krumplit is főztek bográcsban, aminek kellemes illata betöltötte az iskola környékét.

De a legnagyobb feladat most is az osztályfőnököknek jutott, hiszen röpke másfél óra alatt kellett 4-5 vállalkozó szellemű diákjukkal kitalálni, hogyan mutathatnák be szellemesen, találóan, érdekesen az alig egy hónapja verbuválódott osztályközösségeket. Hatalmas meglepetést okozva szinte kivétel nélkül humoros, ötletes, mókás bemutatkozásokat láttunk a csasztuskától kezdve a rigmusos, szakszerű, könnyed hangvételű fellépéseken át a kissé sikamlós mondókáig. Ha nem tudtuk volna, hogy kilencedikesek vannak a színpadon, sokkal összeszokottabb felsőbb évfolyamosoknak gondoltuk volna őket.

A program végén iskolánk igazgatója, Herczeg Mária értékelte a napot, okleveleket adott át, dicséreteket osztott. Eredményhirdetéséből kiderült, amit eddig csak sejtettünk, hogy mindenki nyert egy vidáman együtt töltött jó hangulatú napot.

A szervezést most is Nagy Katalin tanárnő feladata volt, aki most is nagy örömmel tett ennek eleget.

A rendezvényről fotók készültek...