Gólyanap

2016. szeptember 23-án rendeztük meg iskolánkban a már hagyománynak számító gólyanapot.

Mivel idén kilenc osztály kezdte a 9. évfolyamon a tanévet, az eddigieknél nagyobb léptékű közösségi megmozdulásra került sor.

A gólya-osztályok 9 órakor kezdték a napot a saját termükben, ahol osztályfőnökeik rövid eligazítása után csoportos és egyéni feladatokat is kaptak. Minden tanuló személyre szabott módon járulhatott hozzá a közösség életének szervezéséhez.

Sor került elsősegély-bemutatóra Schlett Zoltán tanárúr és a 12.a osztályosok irányításával. Felderíthették a szakmai képzések lehetőségeit Herczeg Mária igazgatóasszony és Gulyás József szakmai igazgatóhelyettes közreműködése mellett és eligazítást kaptak az iskolai ügyintézés rejtelmeiben a tanulmányi osztály munkatársaitól.

Monok Judit és Fehér Ferenc informatikatanárok segítségével bemutatót készíthettek az osztály legsikerültebb gólyatáboros képeiből felidézve a mókás, örömteli pillanatokat.

Megtudhatták, hogyan csatlakozhatnak a Weiss Kerékpáros Klubhoz, de a soron lévő modern művészeti kiállítást is megtekinthették.

Ízelítőt kaptak a hagyományőrző- és szakkörösök életéből Várkonyi Csaba tanárúr és a 11.a osztályosok vendégeként.

Jelentkezhettek a tanár-diák focibajnokságra hat fős csapatok nevezésével, amit Rozgonyi Krisztián iskolatitkár irányított és népszerűsített.

Száraz Anna rajztanárnő a 11.c osztályosokkal a kerítésrajz tervezőket látta el jó tanácsokkal, ötlettekkel azt illetően, hogy a már meglévő színpompás és érdekes rajz mellé mi kerüljön a közeljövőben az iskolai kerítés még szürke, unalmas részeire.

Ez alatt más ügyes kezű, jólverselő tanulók megszerkeszthették az osztály logóját és indulót is fabrikálhattak közösségük buzdítására.

Az elmúlt hetek lázas műhelymunkája után, amit az említett szakemberek körében tölthettek el osztályfőnökeikkel, újra átgondolhatták kilencedikeseink, hogy miben segítheti életüket Sárkány Eszter iskolánk gyermekvédelmi felelőse, Istvánfi Klára fejlesztőpedagógus és Vissy Petra iskolai pszichológus.

A sok hasznos tudnivaló mókás és ötletes képekkel szemléltetve faliújságokra, dobozokra került, amelyek az osztálytermekben elhelyezve eligazodást jelenthetnek a hétköznapok sűrűjében.

A szorgos csoporttevékenységet egy izgalmas és mozgalmas sportos vetélkedő koronázta meg, amit iskolánk testnevelő tanárai szerveztek meg a 11 és 12. évfolyamos segítők bevonásával.

A vetélkedő utolsó mozzanataként a résztvevők egy tömeges megmozdulásban kört alkottak a napsütötte sportpályán, majd iskolánk nevének hangos felkiáltással tettek pontot a nap végére.

Ezt követően került sor a gólyanap ünnepélyes zárására, aminek keretében iskolánk igazgatója kiemelte a színvonalas alkotásokat, teljesítményeket és jutalmakat adott át az osztályok képviselőinek.

Fotógaléria...