Éremeső a kollégiumi atlétikai versenyen!

Kollégiumi atlétikai versenyeredmények - Weiss

2017. 04. 25-én rendezték a budapesti kollégiumok atlétikai versenyét. Kollégiumunk 9 fővel vett részt a rendezvényen és nem kis túlzással minden érmet elhoztunk.

100 méter síkfutásban „utcahosszal” nyert a tavalyi bajnok és ezzel megvédte címét Kovács Péter, a sprintszámban indult még Halászi Dominik, aki az értékes bronz medált akaszthatta a nyakába, a hatos döntő résztvevője volt még Herceg Zoltán is, Ő az 5. helyen ért célba. Mind a hárman a 10.R osztály tanulói! Az ifjú titán Körtvélyesi Mátyás, (9.JF) nem került döntőbe, de futása biztató volt a jövőre nézve!

Lány 100 méteres síkfutásban a rajtokkal megküzdő 9.G osztályos Márton Lili az ezüstéremig száguldott. A sprint szám női döntőjébe jutott még Hornyák Noémi, aki az 5. helyezést érte el.

Kislabdahajításban megküzdöttek a versenyzők az erős szembeszéllel, de mindenkinek ugyanúgy fújt! Halászi Dominik első, Herceg Zoltán 4. helyezett lett. Lányoknál Schilling Viktória (9.D) és Hornyák Noémi bejutottak a hatos döntőbe, ez nagyon szép eredmény a 34 fős mezőnyből. Viktória az ötödik, Noémi a 6. helyet szerezte meg.

Távolugrásban Hornyák Noémi és Rigó Bernadett indultak, Bernadett a 4. helyen végzett. Utolsó egyéni futószám a 600 méteres női síkfutás volt, amiben Rigó Bernadett 50 méterrel utasította maga mögé a 2. helyezettet.

Következtek a váltók! Elsőként a fiú 4X100 méteres síkfutás Halászi Dominik, Herceg Zoltán, Körtvélyesi Mátyás, Kovács Péter összeállítású váltó futott, 30 méterrel verte a mezőnyt!

Következett a lány 4X100 méter, Rigó Bernadett, Schilling Viktória, Hornyák Noémi, Márton Lili négyes! A befutó ember elsőnek szakította át a képzeletbeli célszalagot!

Utolsó számként következtek a svédváltók. Fiúknál Halászi Dominik 400 méteren, a jó hajrával az első helyen hozta a váltóbotot, Herceg Zoli 300 méteren hosszú lépteinek köszönhetően elhúzott a mezőnytől, Kisvarga Szabolcs 200 méteren még pár méterrel megtoldotta a fölényt, majd Kovács Petya rakétaként, 40 méteres előnnyel ért célba!

A lányok fáradtságra hivatkozva nem vállalták a szereplést a svédváltóban, utólag megbánták, mert valószínű, hogy a negyedik serleg is hozzánk került volna!

Gratulálok minden résztvevőnek a tisztes helytállásért és köszönet a szép sportélményért!
Szép volt lányok! Szép volt fiúk!

Erdős András

Kollégiumi atlétikai versenyeredmények - Weiss