Elektrotechnika verseny

Az elmúlt hónapban Iskolánk elektrotechnika versenyt rendezett, immár nem is első alkalommal. Amiért pedig külön figyelmet érdemel, az a kivitelezés újszerűsége. Szabó István mérnöktanár készített egy böngésző alapú, játékos, interaktív környezetet. Ez egy labirintus, ahol a nevezett versenyzőknek feladatokat kellett megtalálni és megoldani, mindössze 90 perc alatt. A fejlesztés első verziójának sikerére alapozva elképzelhető, hogy további, hasonlóan színvonalas böngésző alapú megoldások látnak majd napvilágot.

Az ötlet hirtelen jött. Valami újat szerettem volna kipróbálni, amiben ötvözhető a játék és a számonkérés. A hallgatók visszajelzései alapján kijelenthető, hogy örömmel vették e megmérettetést és egy-egy kihagyott feladat sem szegte kedvüket, sikerélményt szerzett mindenkinek. A fejlesztés 2 hónapot vett igénybe, és a továbbiakban is folytatom. Nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni az okos-telefonra való optimalizálásra, illetve a felhasználói kört kiszélesíteni, hiszen az alkalmazás nem tananyag-függő, bármelyik tantárgyban felhasználható!

Szabó István

Reméljük, minél hamarabb beszámolhatunk a következő hasonló megoldásról, tehát érdemes később is ellátogatni az oldalra.

Eredmények

I. helyezett Koroknai Balázs 10.B
I. helyezett Martinec Richárd 11.B
II. helyezett Barzó Roland 12.M
II. helyezett Borda Tibor 12.M
III. helyezett Frankow Miklós 10.MV

Balról jobbra: Koroknai Balázs, Martinec Richárd, Barzó Roland, Borda Tibor.

Chrome böngészőből ajánlott: